Aladin

Membru
  • Content count

    15
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Aladin

  1. Salut oameni buni ! In urma cu cateva zile m-am trezit dupa mine c-o dara de lichid, iar dupa o constatare superficiala, coroborata cu aprinderea martorului dedicat din bord, am ajuns la concluzia ca lichidul provenea din rezervorul cu lichid pentru parbriz. Masina e acelasi S40, 1.8, din '99, care in ceva peste 3 luni mi-a facut o mie de probleme... Ok, astazi am avut timp la dispozitie asa ca m-am cotopanit pe sub masina si-am observat ca ansamblul motor-pompita iesise aproape complet din gaura vasului cu lichid, unde trebuiau sa stea "infipte". Nu-mi dau seama de ce, mai ales ca exista un scut de protectie pe sub ele (pe care eu a trebuit sa-l dau jos ca sa ajung la pompita). Scotand fisa electrica de alimentare si furtunasul care duce spre sprinklerele de pe capota, am scot afara motorasul si pompita, le-am inspectat vizual, n-am observat nici o problema, am pus motorul in functiune cu un transformator de 12V, am bagat pompita intr-o galeata cu apa, arunca apa cu putere, aproape pana la inaltimea unui om, deci funtioneaza si motorul si pompita. Bun, am varat inapoi sub masina ansamblul, am conectat fisa, am pus furtunasul care duce spre capota, am introdus pompita in gaura vasului cu lichid (are un manson din cauciuc care etanseaza, intre pompita si gaura vasului), am pus lichid in vas, am inspectat sa vad sa nu curga, n-a curs, apoi am trecut la "maneta". Am dat in sus de maneta de-am zapacit motorasul (care se-aude cum zbarnaie, cu motorul oprit), insa nu arunca deloc lichid. Ok, am fost convins ca s-or fi infundat duzele acelea de pe capota, asa ca am scos furtunasul din "T"-ul care face distributia catre cele doua perechi de duze si, doar pentru verificare, am suflat mai intai prin furtunas si intr-o secunda am auzit bolborosind lichidul in vas, deci furtunul nu-i intrerupt/sugrumat, nu trage aer, am tras din furtunas (ca din butoiul cu vin ) si foarte repede m-am trezit cu lichid cu detergent in gura. Asa ca am scos furtunasul pe langa aripa masinii si am dat iar la maneta. Motorasul pompitei se-nvarte, insa oricat as insista, nu arunca nici o picatura de lichid. Prin urmare, eu nu-nteleg unde-i problema... Help !!! Multumesc pentru orice parere !    
  2. Problema spalare parbriz !

    Nu-i nici un fel de mizerie nici pe unde trage apa, ca doar am scos de-acolo pompita si-am inspectat vizual ce-i pe-acolo, iar "gura" de admisie a pompitei are diametrul unui deget, nici voit n-ar avea cum si, mai ales, cu ce sa se infunde. In vasul acela a fost lichid de parbriz, nu namol iar vasul e curat ca lacrima in interior, inclusiv la baza, pe unde se infige pompita. Despre furtunas, nu mai repet pentru a "n"-a oara ca nu-i sugrumat nicaieri, c-am facut-o deja de mai multe ori. Iar in ceea ce priveste inversarea polaritatii, e imposibil, fisa de alimentare are catare si nu se poate pune decat intr-o singura pozitie, oricum, strict de amorul artei, am prelungit acea fisa cu doua fire si-am testat motorasul, din nou, in galeata de apa iar polaritatea e OK, iar de aceasta data, probabil datorita amperajului mult mai mare, motorul arunca apa tare de tot. E dubioasa problema, dupa cum am remarcat de prima data !
  3. Problema spalare parbriz !

    Pai, cu capota ridicata am incercat. Dupa cum am spus, am scos furtunasul (care vine direct de la pompita) din "T"-ul acela care face distributia catre cele doua duze si am suflat prin el. Cand suflu, imediat bolboroseste apa in rezervor, iar daca trag, in doua secunde ajunge si apa. Am inlaturat probabilitatea ca furtunul sa fie sugrumat/intrerupt sau intepat/rupt. Oricum, acelfurtun urmeaza un traseu pe marginea interioara a capotei si este cat se poate de vizibil de-a lungul traseului sau. Nu-mi dau seama de ce cand fac proba in galeata, pompita arunca apa cu putere, iar cand ii adasez furtunasul, nu impinge apa prin furtunas nici macar pana la acea diferenta de nivel de vreo 50cm, nici macar o picatura.  
  4. Problema spalare parbriz !

    Multumesc pentru raspunsuri, dar, oameni buni, am precizat in ultimul paragraf si despre treaba la care va referiti voi.
  5. Probleme ventilator

    Am cautat respectivul topic (multumesc pentru indicatie !), am procedat si la schimbarea tranzistorului (comandat online de prin partea ailalta a tarii si asteptat dupa el vreo saptamana) insa nu s-a modificat nimic. Tocmai ce l-am montat, am pornit AC-ul, insa baga aer cald ca la balamuc, indiferent ce setare as face. Vreo alta idee sau vreo sugestie de service prin Buzau/Ramnicu Sarat sau imprejurimi, unde m-ar putea ajuta ?!  
  6. Salut oameni buni ! In urma cu cateva zile m-am trezit dupa mine c-o dara de lichid, iar dupa o constatare superficiala, coroborata cu aprinderea martorului dedicat din bord, am ajuns la concluzia ca lichidul provenea din rezervorul cu lichid pentru parbriz. Masina e acelasi S40, 1.8, din '99, care in ceva peste 3 luni mi-a facut o mie de probleme... Ok, astazi am avut timp la dispozitie asa ca m-am cotopanit pe sub masina si-am observat ca ansamblul motor-pompita iesise aproape complet din gaura vasului cu lichid, unde trebuiau sa stea "infipte". Nu-mi dau seama de ce, mai ales ca exista un scut de protectie pe sub ele (pe care eu a trebuit sa-l dau jos ca sa ajung la pompita). Scotand fisa electrica de alimentare si furtunasul care duce spre sprinklerele de pe capota, am scot afara motorasul si pompita, le-am inspectat vizual, n-am observat nici o problema, am pus motorul in functiune cu un transformator de 12V, am bagat pompita intr-o galeata cu apa, arunca apa cu putere, aproape pana la inaltimea unui om, deci funtioneaza si motorul si pompita. Bun, am varat inapoi sub masina ansamblul, am conectat fisa, am pus furtunasul care duce spre capota, am introdus pompita in gaura vasului cu lichid (are un manson din cauciuc care etanseaza, intre pompita si gaura vasului), am pus lichid in vas, am inspectat sa vad sa nu curga, n-a curs, apoi am trecut la "maneta". Am dat in sus de maneta de-am zapacit motorasul (care se-aude cum zbarnaie, cu motorul oprit), insa nu arunca deloc lichid. Ok, am fost convins ca s-or fi infundat duzele acelea de pe capota, asa ca am scos furtunasul din "T"-ul care face distributia catre cele doua perechi de duze si, doar pentru verificare, am suflat mai intai prin furtunas si intr-o secunda am auzit bolborosind lichidul in vas, deci furtunul nu-i intrerupt/sugrumat, nu trage aer, am tras din furtunas (ca din butoiul cu vin ) si foarte repede m-am trezit cu lichid cu detergent in gura. Asa ca am scos furtunasul pe langa aripa masinii si am dat iar la maneta. Motorasul pompitei se-nvarte, insa oricat as insista, nu arunca nici o picatura de lichid. Prin urmare, eu nu-nteleg unde-i problema... Help !!! Multumesc pentru orice parere !    
  7. Probleme ventilator

    Mie de vreo doua saptamani mi-a murit aerul conditionat. Mai exact, indiferent unde rotesc butonul pentru temperatura sau pe cel pentru controlul zonei de suflare a aerului, baga numai caldura. Chiar daca opresc AC-ul, si dau temperatura la minim, tot caldura baga. Mai nasol e ca nu-l pot inchide, adica daca dau pe 0 ventilatorul, incepe sa sufle de parca-i in ultima treapta (la fel si pe Auto), asa ca trebuie sa-l tin pe 1, unde sufla foarte putin, insuficient cat sa ma coc in masina insa chiar si aici, uneori, spontan, incepe sa sufle tot ca-n ultima treapta, insa nu tine decat o secunda-doua apoi se opreste. Oare care sa fie problema ?
  8. Salut oameni buni ! Revin cu o problema la acelasi S40... Mi se-ntampla uneori sa nu vrea sa porneasca deloc, ori sa porneasca dupa foarte multe incercari, cu pauze de cateva minute intre ele. Treaba asta se-ntampla numai cu motorul deja cald, respectiv daca merg pana undeva, ulterior, cand revin la masina, risc sa nu mai vrea sa porneasca. Inainte, treaba asta se-ntampla numai uneori, insa acest uneori a-nceput sa devina din ce in ce mai des si e frustrant. Electromotorul invarte in draci, bateria e cumparata acum 3 luni (65Ah), motorul trage de rupe, nu mi se-ntampla sa am pierderi de putere in timpul mersului ori sa mi se opreasca motorul. Toata problema este ca daca merg cu masina apoi opresc motorul, dupa aceea, din cand in cand, refuza sa porneasca. Dupa multe invartiri de cheie, la un moment dat porneste, sta pornit o secunda - doua, dupa care moare iar. Chiar daca-l accelerez, se accelereaza in prima instanta, insa moare imediat dupa aceea, chiar daca eu ajung cu acceleratia "la podea". Abia dupa alte tentative asemanatoare, motorul ramane, in sfarsit, pornit. Oare care ar putea sa fie niste potentiale probleme ?! Multumesc anticipat!  
  9. Volvo 1.8, 1999 - nu porneste !

    Ei, hai c-am avansat cu diagnosticul, cu ajutorul unui amic mai cunoscator decat mine intr-ale masinilor. Zgomotul acela ciudat, mentionat mai sus, vine de la ambreiaj, in momentul in care apas ambreiajul, dispare si zgomotul.
  10. Salut stimati colegi ! Ieri am reusit sa ma-mproprietaresc cu un Volvo S40 1.8, din 1999. Ok, toate bune si frumoase, am venit cu masina acasa, am oprit-o, ulterior am vrut s-o pornesc s-o parchez in alta pozitie, insa nu reusesc s-o mai pornesc. Daca invart de cheie incet, usor, din pozitie in pozitie, imi apar doar martorii de bord, toti luminati, iar electromotorul nu face nimic. Daca invart de cheie rapid, atunci de fiecare data electromotorul cupleaza si roteste insa doar timp de vreo secunda, nu mai mult, insa motorul tot nu porneste. Am pus bateria pe redresor, am schimbat-o cu a unui vecin, nimic. E vreo "chichita" pe care at trebui s-o stiu sau... ? Multumesc !
  11. Volvo 1.8, 1999 - nu porneste !

    Nici o parere ?!
  12. Volvo 1.8, 1999 - nu porneste !

    Si inca o problema... In urma cu doua zile am mers cu masina la tara si, taman cu vreo 50 de metri inainte s-ajung acasa am auzit un zgomot puternic ce mi s-a parut ca a venit din spatele masinii, iar primul gand a fost ca am facut pana, desi zgomotul a fost mai puternic decat un cauciuc intepat, insa nu la fel de puternic precum un rateu, de fapt, sunt convins ca n-a fost un rateu. Am oprit (mai eram cu doua persoane in masina), ne-am uitat la toate rotile insa erau in regula, totusi, cand am repus masina in miscare, a-nceput sa se-auda ca un "flencanit/cloncanit" de pe sub masina. Inclusiv acest zgomot suna ca si cum masina a facut pana, este ritmic (nu se-aude neregulat), in functie de viteza masinii, adica daca accelerez si maresc usor viteza, creste si ritmul "cloncanitului". Cu motorul pornit, dar masina oprita, nu se-aude nimic. De mers, merge in continuare, n-am probleme cu directia, cu acceleratia, cu forta de tractiune/cuplul. Nici nu se-aude din interior, ci doar din exterior, sau cu geamurile coborate si este localizat pe undeva pe sub masina. Inca mai am treaba pe la tara astfel ca n-am ajuns la nici un service, totusi, inainte sa merg, as dori si niste pareri, sa nu-mi spuna aia ca trebuie schimbata juma' de masina. Multumesc !  
  13. Salut stimati colegi ! Ieri am reusit sa ma-mproprietaresc cu un Volvo S40 1.8, din 1999. Ok, toate bune si frumoase, am venit cu masina acasa, am oprit-o, ulterior am vrut s-o pornesc s-o parchez in alta pozitie, insa nu reusesc s-o mai pornesc. Daca invart de cheie incet, usor, din pozitie in pozitie, imi apar doar martorii de bord, toti luminati, iar electromotorul nu face nimic. Daca invart de cheie rapid, atunci de fiecare data electromotorul cupleaza si roteste insa doar timp de vreo secunda, nu mai mult, insa motorul tot nu porneste. Am pus bateria pe redresor, am schimbat-o cu a unui vecin, nimic. E vreo "chichita" pe care at trebui s-o stiu sau... ? Multumesc !
  14. Volvo 1.8, 1999 - nu porneste !

    Problema rezolvata, si inca dubios de simplu ! Am desfacut cheia, am scos cipul de la imobilizator, m-am uitat un pic la el (doar ca fapt divers, ca oricum nu stiam sa-i fac nici in fel de analiza), l-am introdus la loc si...surpriza, masina a pornit de la prima cheie. E posibil, oare, ca scapand cheile jos sa se fi-ntamplat ceva cu acel cip si sa duca la acea eroare ?!  
  15. Volvo 1.8, 1999 - nu porneste !

    Mai multe detalii ? Despre ce mase e vorba ? Ce-mi atrage atentia, in momentul in care vreau s-o pornesc, este ca, invartind cheia pana in pozitia II, se-aude un fel de piuit de pe sub volan, dinspre inainte (pâca - pâca, pâca - pâca, pâca - pâca), iar un martor de bord, in care apare desenata o sonda lambda, se-aprinde si se stinge intermitent, odata cu acel piuit. La fel se-ntampla si dupa acel scurt moment in care electromotorul are o scurta tendinta de-anvarti motorul. Adica dupa acel scurt moment, incepe sa se-auda acel piuit si sa clipeaca martorul... Sa aiba vreo legatura cu motivul pentru care nu porneste ?!