horiamihnea

Cand vin, vin toate!

7 posts in this topic

Am avut o succesiune de intamplari nefericite incepand cu ocazia unui drum de 600 km pe sens. Am plecat cu masina in regula, mi s-a oprit motorul dupa brasov si nu a mai vrut sa porneasca. Dupa o tractare de 100 de eu, identificarea mi-a evidentiat o problema la injectoare (oarecum de asteptat la 300 000 km si motorina din romania). Am hotarat sa fac o revizie completa care m-a dus la 2900 lei. Am reusit sa fac 250 de km dupa aia si am avut o crestere neasteptata si neobservata de temperatura care a dus la ruperea curelei de distributie schimbata cu 20 000 km in urma. Acum masina asteapta banii necesari pentru repararea motorului ( sau inlocuirea). Daca aveti sugestii de service, motoare si altele va rog sa nu ezitati. Am uitat sa mentionez ca masina s-a comportat exemplar in cei 3 ani de cand e la mine, perioada in care am facut 100 000 de km.

Edited by horiamihnea

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut si bine ai venit!

Toate s au intamplat asa dintr o data?

sau

inainte de plecare ai fost la service sa schimbi ceva?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eram in drum catre o revizie totala la mecanicul meu din orasul de bastina, doar ca nu am mai ajuns. Nu aveam de ce sa cred ca nu o sa ajung! :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut! Te inteleg si te compatimesc pentru intamplarile nedorite.. asa e, toate vin deodata si in cele mai nepotrivite momente, orice ai face.:-[ dar acum trebuie sa privesti pragmatic situatia: care e varianta cea mai usoara(si simpla si dpdv finaciar) pentru tine?

Sfaturile pot fi in functie de ce te hotarasti sa faci..

e posibil ca un motor ok identic (chiar mai nou ca al tau) din dezmembrari sa te coste mai putin decat reparatia la al tau, care ar trebui (musai) la un service serios(deci nu in primul rand ieftin). Pe de alta parte la revizia aia asa "completa" inseamna ca s-a umblat la multe, de banii luati nu-ti ofera nici o garantie? esti indreptatit sa te duci peste ei(ia si un avocat), prea mare e coincidenta.. nu stiu cum o supraincalzire duce la ruperea curelei, daca zici ca de putin timp schimbasei distributia, identifica cauza reala care a dus la sincopa motorului; poate au umblat pe undeva, poate la mufa electroventilatorului si n-au pus-o bine.. ar trebui sa suporte reparatia sau sa-si asume alte cai (ANPC, instanta sau reclama proasta). eu cred ca ruperea curelei si cresterea temperaturii sunt ambele efecte ale aceleiasi cauze (pompa de apa gripata) si nu efect - cauza.

Si, priveste partea pozitiva - te alegi un motor mai "nou" care o sa te duca cel putin tot atat..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu e foarte clar din ce scrie horiamihnea, daca revizia"completa" sau "totala" a fost sau urma sa fie facuta.

Si eu cred ca iesi mai bine atat financiar cat si tehnic, cu un alt motor.

Nici dezmembrarea si vanzarea ca piese separate nu este o optiune de neglijat, daca te pricepi si ai spatiu pentru asa ceva. Unii fac bani frumosi din asta...

Edited by mariusdaniel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Plecasem acasa din doua motive: unul personal si altul revizia masinii. Intamplarea a facut sa ma lase pe drum si revizia sa fie facuta in BV. Elecroventilatorul functiona, motiv pentru care suspectez si eu pompa de apa. Investigatiile cu privire la motivul pentru care a cazut cureau de distributie vor fi facute foarte atent pentru a putea depista cine a fost de vina, daca a fost cineva. Cat despre reparatii inca nu stiu nici eu care e cea mai buna varianta! Sapt viitoare fac investigatiile dupa care hotarasc ce e de facut! In orice caz, va tin la curent.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problema a fost la pompa de apa. Cauza: pompa blocata, rola ghidaj sparta; Efectul: 3 supape indoite si pinion spart. Deviz: 2500 lei :( Un inceput de saptamana bun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now