Posted 31 May 2012 · Report post Salut tuturor celor de pe forum.In urma cu vreo 2 luni, cand calcam pedala de ambreiaj se auzea un huruit, fara alte probleme, intra normal in viteze, fara oscilatii la turatii. Acum cateva zile s-a dus, am ramas cu pedala moale si a intrat greu in viteza, totusi am reusit sa ajung acasa, avand norocul ca am fost si aproape. Acum vin cu intrebarea: al meu V40 din 2001, 1.8 benzina, motor B4184S2, 90 KW, 1783 cm, ce tip de ambreiaj are? Ca am auzit ca ar fi de doua tipuri, nu stiu cati dinti sau diametru. Daca v-ati lovit de problema, stiti sau ati schimbat acelasi tip de ambreiaj, va rog sa-mi ziceti si mie ce fel este ca sa stiu ce trebuie sa caut pana ajung sa-l demontez. Ma intereseaza sa cumpar tot kitul de ambreiaj(rulment, placa, disc). Share this post Link to post Share on other sites
Posted 31 May 2012 · Report post Salut, Engine: B4184S2 122BHP fitted to vehicles with DMF 228mm 23, 25.8mm x 23mm Recomandat ar fi: Sachs,Luk,Valeo. Mai multe detalii poti gasi aici. Share this post Link to post Share on other sites
Posted 1 Jun 2012 · Report post Buna, pentru B4184S2 122 HP eu am cumparat Valeo si la demontare am gasit aceasi marca pe masina, pentru ca cutia de viteze este de renault M5P. Share this post Link to post Share on other sites
Posted 1 Jun 2012 · Report post Pai... 1). Ambreiajul vechi era ORIGINAL VOLVO ? (Adica avea pe undeva stantat si VOLVO pe piese ?) 2). Chiar daca vei cumpara LuK sau SACHS ca ambreiaje, ferodoul tot de VALEO e facut Share this post Link to post Share on other sites
Posted 1 Jun 2012 · Report post Salut La ambreiaje si distributii, va recomand tuturor sa incercati sa le achizitionati prin service-ul/omul unde efectuati lucrarea. E ceva mai scump asa dar nu e o operatiune care o faci toata ziua, ca sa merite riscul de a te alege cu o "chifla" si o gaura in buget. In afara de cele enumerate mai sus (neintamplator in ordinea asta) Sachs, Luk, Valeo, nu recomand experimente. E mai scump sa platesti de 2 ori manopera decat sa iei din prima ceva de calitate. Spor 1 person likes this Share this post Link to post Share on other sites
Posted 5 Jun 2012 · Report post scuze ca scriu aici,nu am vrut sa deschid alt topic....am un S40 din 2003 si aseara m-a lasat ambreiajul....nivelul de lichid era scazut,am pus,dar la 3-4 pedale a curs tot.intrebarea mea este,are cineva vreun cilindru de ambreiaj sau kit de reparatii?multumesc... Share this post Link to post Share on other sites
Posted 5 Jun 2012 · Report post Da, am eu, costa 25RON si e pe stoc... Doar ca o sa te mai coste transportul in jur de 10-15RON... Poate gasesti pe plan local ? Share this post Link to post Share on other sites
Posted 5 Jun 2012 · Report post sigur gasesc,problema e ca programul meu de munca e la fel cu cel de la piese auto....acum dau telefoane,dar am gasit doar cilindru complet.domnul de la service a zis mai intai sa incerc cu garniturile,abia acum desface ....dar vad ca e ceva comun cu garniturile....din ce am citit pe aici.mersi....kitul nu`i bai,dar cilindru ai? Share this post Link to post Share on other sites
Posted 5 Jun 2012 · Report post Cilindrul costa mult mai mult si vine in 4-5 zile... Si nu merita banii sincer, sa dai cateva milioane pt. niste cauciucuri din interior Share this post Link to post Share on other sites
Posted 5 Jun 2012 · Report post am gasit undeva kit si ma intreaba de "FI"(diametru),ai idee? Share this post Link to post Share on other sites
Posted 5 Jun 2012 · Report post E UN SINGUR kit de reparatie pt. masina ta Omul probabil te intreaba de diametru pt. ca n-are habar ce vinde si nu stie daca vrei pt. cilindru receptor sau master... Cere-i echivalenta la D3-559 si vezi ce-ti spune... Asta daca ai problema la cilindrul de pe CUTIE. Daca e cel de sus, e D1-346 Share this post Link to post Share on other sites
Posted 5 Jun 2012 · Report post e singurul care m`a intrebat si nici eu nu ma pricep....sotul mai stie cate ceva,eu ...dar a picat pe mine sa caut,el nu e in oras.sa vad ce mai zice nenea de la service....mersi... Share this post Link to post Share on other sites
Posted 16 Jun 2012 · Report post Salutare tuturor. Am rezolvat problema, am schimbat kitul de ambreiaj, rulment, disc, placa, am pus Valeo, cod piesa 821499. Cel ce era pe masina era Volvo, cel putin asa scria pe el si avea codul 9183759. Multumesc de raspunsuri si poate va ajuta aceste coduri daca o sa aveti nevoie. Share this post Link to post Share on other sites
Posted 16 Jun 2012 · Report post Cat te-a costat toata distractia,daca poti spune?Si cati km a tinut ambreiajul original? Share this post Link to post Share on other sites
Posted 17 Jun 2012 · Report post Costul total a fost 1000 Ron..700 kitul de ambreiaj si 300 manopera. Cel original m-a tinut 219.000 km, atat are masinuta. Numai bine. 1 person likes this Share this post Link to post Share on other sites
Posted 18 Jun 2012 · Report post tocmai am si eu aceiasi problema....maine am sa stiu sigur daca e ambreiajul, dar din simptomele pe care le-ai descris aici asa e si la mine... Share this post Link to post Share on other sites
Posted 1 Oct 2012 (edited) · Report post tot asa mi se intampla si mie acum cu masinuta mea, va rog frumos daca se poate sa mi zica si mie un afon in volvo, daca pe langa discu de ambreiaj mai trebuie schimbat ceva , ca astia de aici de la service din portugalia m au inebunit si zapacit la cap cu preturile lor ,adica vreo 900 euro doar discu cu manopera si cica poate sau nu sigur ar mai trebui scimbat nu stiu ce pompa sau cilindru care impinge - lucreaza cu discu si aia iar o gramada de bani sau daca ar fi pe cablu o furca ------ nu prea am priceput nimic dar cred ca m au luat de gasca unde au vazut ca is roman masina scartaie la apasarea ambreiajului ,huruie cum se zice mai sus scuze masina volvo s 40 1.8 1783cm 122cp aa si inca ceva am un link aici cu doua discuri de la valeo si sachs diferenta de 40 euro pentru cele cu diametru de 228 care mi ar trebui mie -(conform cu cele scrise mai sus ) recomandati mi pe care ar trebui sa l aleg va rog - www.mister-auto.pt/pt/kit-de-embraiagem/volvo-s40-i-vs-1-8-122cv_v12526_g479.html Edited 1 Oct 2012 by mada Share this post Link to post Share on other sites
Posted 2 Oct 2012 · Report post Salut Nu stiu cum sunt preturile in Portugalia dar e posibil sa te fi luat de fraier. Imi pare enorm de mult 900EU. La kit-ul de ambreiaj in principiu, Luk, Sachs, Valeo... astea ar fi marcile, astea si sunt acolo. Si daca nu are rulment inclus (Rolamento de desembraiagem) trebuie sa iei separat. Se schimba cu totul, nu numai discul. Mai incearca si la alte service-uri. Share this post Link to post Share on other sites
Posted 10 Feb 2013 · Report post acelasi ambreaj l-am pus si eu pe masina sap trecuta : valeo 821499.de pe masina am dat jos un ambreaj original volvo dar are pansonat pe el si valeo.eu l-am schimbat din cauza rulmentului de presiune.acum e totul ok..pedala moale si trage frumos Share this post Link to post Share on other sites
Posted 19 May 2013 · Report post salutari pentru o cutie m5p de pe motor b4184s2 ma poate ajuta cineva cu ceva coduri de semeringuri sunt ceva scurgeri de ulei si as vrea sa schimb semeringurile cel de la planetara din dreapta lam vazut ca pierde si inca ceva de ce este ulei si sus pe electromotor tin sa precizez ca la joja nu se observa sa fi scazut rog pe cineva cu vadisul daca se poate uita si gasi si alte garnituir la cutie sau semeringuri pe unde ar putea pierde ulei va multumesc Share this post Link to post Share on other sites