LEONIDAS

Bec airbag aprins

14 posts in this topic

Salut,

In urma unui accident s-a aprins becul de airbag.

La testare au gasit urmatoarele coduri:

SRS-0 Central locking

17C Faulty Signal

Mi-au spus ca aceste erori nu sunt din cauza impactului si mi-au recomandat sa armez si dezarmez inchiderea centralizata.

Dupa accident am mai mers cu masina, timp in care am folosit telecomanda, deci nu asta e solutia.

Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi.

Va multumesc!

Nu, nu au sarit. Cred ca nu au sarit din cauza ca nu am avut centura pusa

Eu zic ca ar trebui sa schimbi calculatorul de la airbag,il gasesti la dezmembrari pe la vreo 80ron.

Calculatorul se poate repara:) nu trebuie neaparat schimbat.

Nu stiu ce sa fac, testarea am facut-o la un service care are tester bosh kts, pentru ca nu am reprezentanta Volvo in oras.

Daca trebuie sa schimb calculatorul de airbag, vreau sa stiu exact ca el e defect, poate trebuie decat resetata eroarea.

Oricum ce testare mi-au facut..... sa imi spuna ca becul de airbag e aprins din cauza inchideri centralizate si ca nu s-a aprins din cauza impactului, drept urmare sa platesc eu testarea.

Nu am VIDA la indemana, insa pentru inceput iti recomand sa stergi eroarea. Daca persista, verifica conectori/mufe dedicate SRS -ului si abia apoi pune-ti problema "achizitiilor"... ;)

BTW...Supertare faza cu telecomanda! ;D ;D ;D

Edited by avx

Ca sa sterg eroarea va trebui sa merg la o reprezentanta Volvo, dar o sa fie complicat cu asigurarile.

Speram totusi la o solutie simpla si rapida, sa rezolv problema pe plan local....

Edited by LEONIDAS

De ce trebuie sa stergi eroarea numai la reprezentanta Volvo? Eroarea se sterge cu orice tester iar KTSul sterge fara probleme aceasta eroare DACA se poate sterge, la tine nu se sterge pt ca exista o problema . SRSul nu vede incuietorile, fie ai un fir intrerupt in urma accidentului fie SRSul este defect .

Pentru ca in Valcea nu stiu unde sa ma duc in alta parte. La service-ul unde au testerul Kts, care de fapt e reprezentanta Suzuki nu mi-au dat nici o solutie reala pentru a remedia problema.

Becul de airbag aprins poate fi cauzat din cauza srs-ului, mai exact din cauza acestui cod de eroare?

Telecomanda a functionat normal pana am dus masina in service, unde le-am lasat decat cheia, telecomanda am luat-o acasa; acum ma gandesc sa nu fi intrerupt ei vreun fir cand au lucrat la masina.

In ce zona a masini, se gasesc firele de la srs?

Dupa o alta testare, la un alt service au mai gasit o eroare:

Srs 0001, ceea ce dupa sapaturile mele prin Vadis, inseamna ca trebuie schimbat calculatorul de airbag, daca ma insel va rog sa ma corectati!

De mentionat este ca nici la acest service nu au putut sa sterga erorile.

Ce ma nedumireste pe mine, este cum nu au vazut la prima testare si al doilea cod, care era in aceeasi fereastra a monitorului, imediat sub primul cod, SRS-017C, lucrul asta ma face sa ii suspectez de blat cu asiguratorul.....

In fine, pana la urma am reusit sa conving asiguratorul (inspectorul de dauna) ca eroarea a aparut in urma impactului.........

Edited by LEONIDAS

Am schimbat calculatororul de airbag, am sters eroarea si s-a rezolvat problema.

Am atasat si niste poze cu masina lovita si reparata.

Va multumesc pentru ajutor.

post-824-0-97053600-1344534018_thumb.jpg

post-824-0-32509800-1344534044_thumb.jpg

post-824-0-92793700-1344534082_thumb.jpg

Edited by LEONIDAS

Am schimbat calculatororul de airbag, am sters eroarea si s-a rezolvat problema.

Am atasat si niste poze cu masina lovita si reparata.

Va multumesc pentru ajutor.

Si cine a suportat costurile suplimentare ale calculatorului si stergerea erorii? De obicei inspectorul de dauna face pe nebunul ca aia e munca lui sa nu platesca, dar poti cere reparatia la VOLVO si ei trebuie sa plateasca atunci tot ce se impune, daca ai platit din buzunar fai plangere la CSA.

Eu am cumparat calculatorul (100 lei de la cipilika).

Pentru ca am reparat-o cu piese originale, nu au mai ajuns bani si pentru un calculator nou (costul reparatiei depasea valoarea masinii). Unde am reparat masina au ''presupus'' ca nu trebuie decat stearsa eroarea si nu au mai luat in calcul si costul calculatorului.

Nu am mai avut rabdare sa stau cu masina in service pana sa gasesc un calculator second cu acelasi cod ca al meu si am semnat cererea de despagubire.

Totusi, stergerea erorii a intrat in grija asiguratorului.