alexpopeystar68

Faza lunga

6 posts in this topic

Sunt un pic nedumerit cu faza asta la farurile cu xenon din fabrica : de unde se

activeaza? cumva din din butonul cu + si - de pe maneta de semnalizare, unde

e si pilotul automat? ca din alta parte nu vad, sau nu are asa ceva xenonul?

intreb pentru ca uneori asi avea nevoie de lumina mai multa si la distanta mare,

multumesc anticipat.

Edited by alexpopeystar68

Alex, ma indoiesc ca ai avea faruri cu Xenon din fabrica pe modelul tau :nono: .

Faza lunga se actioneaza pur si simplu tragand spre sofer de maneta de semnalizare. Mai lung decat atunci cand dai flash. S-a mai scris despre asta pe un topic. Suna-ma daca nu am inteles eu bine sau ai nevoie de explicatii. Daca nu, vino joi la Polivalenta la instruire.

Edited by mariusdaniel

@marius: popeye are xenon de fabrica

@alexpopeyestar: Alexica, Xenonul e un gaz. Asa cum ai becurile "halogene" in care filamentul arde intr-un gaz (halogen), asa la Xenon ai descarcari la inalta tensiune intr-un gaz rar (xenon). Au avantajul ca sunt mai luminoase si dezavantajul ca sunt mai scumpe.

Deci... faza scurta = xenon, faza lunga - halogen. Punct...

De precizat faptul ca nenea Alex are xenon doar pe faza scurta si nu bixenon cum au suratele mai noi/mai mari.

Sent from Tapatalk

@marius: popeye are xenon de fabrica

@alexpopeyestar: Alexica, Xenonul e un gaz. Asa cum ai becurile "halogene" in care filamentul arde intr-un gaz (halogen), asa la Xenon ai descarcari la inalta tensiune intr-un gaz rar (xenon). Au avantajul ca sunt mai luminoase si dezavantajul ca sunt mai scumpe.

Deci... faza scurta = xenon, faza lunga - halogen. Punct...

@MC : dragutule, stiu ca sunt gaze, eu am intrebat pentru ca nu am actionat niciodata faza lunga, circul prea putin noaptea,

iar in Bucuresti nu prea e nevoie dar au venit nemtisorii mei si cand plec de la ei e tarziu, ei stau la Cernica si acu doua

seri era sa dau peste unu nebun care umbla pe carosabil, l-am evitat (la 60 km/h) in ultima clipa si, mai imputita treaba,

venea o masina pe contrasens, am trecut milimetric pe langa ... am tras de maneta aia in toate felurile numai cum trebuie nu :slap: ...

@mariusdaniel : mersi prietene deja mi-ai facut instructajul, chiar acu ma duc sa incerc :smile: ... ne vedem la polivalenta,

noapte buna tuturor.

PS : merg toate si xenonul si halogenul; si abia acu am deslusit ce inseamna bixenon ...

Edited by alexpopeystar68

Foarte bine ca i-ati dat de cap ;) In felul asta evitati situatii neplacute pe viitor.

Bixenon e cand acelasi bec(cu xenon) face si faza scurta si lunga.

Noapte buna!