Posted 19 Dec 2012 (edited) · Report post Am un volvo s40 2.0d 136hp din 2005 care nu trage cum ar trebui sa traga si consuma destul de mult. Pe tester am primit urmatoarele erori : P1412 , P1935 si P0299 Turbo/Super Charger Underbost. Electrovalva am verificat-o si lucreaza, iar turbina nu este uzata d.p.d.v mecanic deoarece a fost verificata si aceasta, dar din ce am observat turbina nu lucreaza la capacitatea ei maxima. Care ar putea fi problema ? Edited 19 Dec 2012 by catalin1 Share this post Link to post Share on other sites
Posted 19 Dec 2012 · Report post Salut. Vezi sa nu fie furtunul de aer ce intra in turbina! Uite aici: Share this post Link to post Share on other sites
Posted 26 Dec 2012 · Report post nu e de acolo problema.. problema e de undeva de la turbo, nu baga destula presiune. Share this post Link to post Share on other sites
Posted 26 Dec 2012 · Report post Valva control turbina. Sent from my IOS using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Posted 26 Dec 2012 · Report post Problema de vacuum sau de la senzorul de pe turbina. Share this post Link to post Share on other sites
Posted 27 Dec 2012 · Report post Problema de vacuum sau de la senzorul de pe turbina. Vacuumul functioneaza, deci mai ramane senzorul de pe turbina. Bogdan, ai putea sa imi explici care e treaba cu acel senzor? Mersi Share this post Link to post Share on other sites
Posted 28 Dec 2012 · Report post Acel senzor masoara cursa VNT-ului iar aceasta cursa masurata in procente trebuie sa fie egala cu valva control turbina, adica atunci cand ai valva de control la 50% trebuie sa ai si senzorul tot la 50% . Din pacate este greu de calibrat acest senzor, mie imi ia intre 2 si 4 ore iar numai senzorul costa 100e si din pacate nu se poate muta de pe o turbina pe alta fara sa-l calibrezi iar calibrarea presupune modificarea cursei VNT-ului pana cererea de presiune este egala cu oferta de presiune . Normal aceasta calibrare se face pe banc iar in RO numai reprezentanta Citroen/Pejo are un astfel de banc sau teoretic ar trebui sa aiba . 1 person likes this Share this post Link to post Share on other sites
Posted 28 Dec 2012 (edited) · Report post Practic, cum se face aceasta calibrarea senzorului ? senzorul sub ce denumire se cauta ? aceasta eroare: "P0299 Turbo/Super Charger Underbost" e cauzata de acel senzor? Edited 28 Dec 2012 by catalin1 Share this post Link to post Share on other sites