minulescu

Diete Simple,Chestii ce ne pot ajuta sa traim mai sanatosi!

5 posts in this topic

Trebuie sa recunoastem ca putini sunt aceia care se pot lauda ca au un stil de viata cu adevarat echilibrat. Cei mai multi dintre noi nu pot afirma ca mananca sanatos, ca fac miscare regulat, ca se odihnesc suficient sau ca nu se streseaza pentru orice fleac. Stilul de viata alert al zilelor noastre nu este tocmai un bun balsam pentru sufletul si corpul nostru. Nu suntem roboti, dar ii impunem organismului nostru sa functioneze ca o masinarie. Ne suprasolicitam! Si, la un moment dat, constatam ca sanatatea si vitalitatea noastra au suferit.

Tocmai de aceea, din cand in cand, avem nevoie de o reimprospatare a fortelor, a tonusului fizic si psihic. In acest scop, va propun o dieta naturala, care au nu are doar efect de revitalizare ci si proprietati terapeutice.

Dieta cu grau incoltit

Graul incoltit este o adevarata mina de vitamine (B1, B2, B6, PP, C, E, etc.) si minerale (sodiu, potasiu, zinc, calciu, fier, magneziu, fosfor), dar contine in egala masura si alte elemente nutritive importante precum proteine, fibre sau antioxidanti. Din punct de vedere nutritiv, un kilogram de grau incoltit echivaleaza cu 22 kilograme de legume. Impresionant, nu?

Gratie bogatiei sale in vitamina E, graul incoltit este considerat de multi drept un elixir al tineretii, fiind in acelasi timp si un excelent remediu impotriva multor boli, dar si a stresului. Dupa o dieta cu grau incoltit de o saptamana, veti constata o imbunatatire importanta a tonusului, a capacitatilor mentale (atentie, concentrare, memorie), pielea si parul vor fi mai catifelate si stralucitoare si va veti bucura de o mai buna rezistenta fizica.

Dieta cu grau incoltit are efecte benefice in tratarea unor afectiuni precum diabet, constipatie cronica, astm, bronsita, infectii respiratorii, tulburari menstruale, boli de piele (acnee, eczeme), artrita, boli gastrice, intestinale si renale, boli de sange, afectiuni oculare si migrene.

Nu trebuie sa urmati dieta cu grau incoltit timp indelungat sau sa consumati o cantitate prea mare de grau incoltit, pe principiul ca “mai mult va face mai bine”. O dieta cu grau incoltit intre 8 si 14 zile este suficienta.

Nu este deloc complicat sa obtineti germenii de grau. Ar fi bine sa cumparati grau ecologic, cultivat fara ingrasaminte si pesticide. Iata cum trebuie sa procedati: spalati foarte bine, in apa rece, un pumn de boabe de grau, apoi puneti-le intr-o farfurie sau pe un platou si adaugati apa doar atat cat sa acopere boabele. Dupa 24 de ore scurgeti apa si spalati din nou boabele, pana ramane apa curata. Puneti boabele scurse de apa in farfurie si, la fiecare 6-8 ore stropiti-le cu apa (un vaporizator va este de mare ajutor). Cand germenii de grau au 1-2 mm, pot fi consumati.

Se ia cate o lingura de trei ori pe zi, inainte de mesele principale. Germenii de grau se mesteca indelung, pana ce apare gustul dulceag.

Un alt mod de preparare: graul incoltit se marunteste prin masina de tocat, apoi se amesteca cu putina miere. Se iau trei linguri pe zi, cate una inaintea fiecarei mese.

Pentru germinare este nevoie de trei zile, asa ca aveti grija sa preparati din vreme o noua portie. Germenii pot fi pastrati la frigider, in recipiente de sticla inchise ermetic.

Edited by Danyx
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iata ceva f.f. bun : 1/4 lingurita scortisoara, 1/2 lingurita miere,

1/2 pahar apa plata, se amesteca pana se omogenizeaza; se bea

dimineata pe stomacul gol, la fel si seara inainte de culcare;

efectul se simte aproape imediat : sanatate si buna dispozitie mai

ales dimineata; dupa cateva zile va creste considerabil energia.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru ca nu sunt pretentioase, nu trebuie udate si nici plivite, urzicile cresc peste tot, fara sa fie semanate de cineva. Le poti vedea de primavara devreme pana toamna, tarziu, pe langa garduri, pe marginea drumurilor si a apelor, in gradini si livezi, pe dealuri si chiar mai sus, in zona alpina. Urzicile se culeg numai din zonele nepoluate. Cele de pe marginea drumului ori de pe langa case pot contine plumb care este toxic pentru organism.

Datorita continutului bogat de vitamine si minerale, urzicile sunt folosite, inca din cele mai vechi timpuri, atat ca aliment, cat si ca medicament, pentru detoxifierea organismului si regenerarea lui. Urzicile contin vitamine, A, B2, C, K, minerale, calciu, fier, magneziu, siliciu, clorofila, substante proteice.

De la urzica, in scop terapeutic, se foloseste totul: radacina, tulpina, frunzele si florile. Persoanelor care sufera de alergie li se recomanda sa bea ceai de urzica. Infuzia de urzici se obtine turnand o cana de apa fierbinte peste o lingura de planta proaspata si maruntita sau o lingurita de planta uscata. Se lasa sa se infuzeze timp de 15 minute dupa care se strecoara si se bea calda, de preferinta, fara zahar. Pentru revigorarea si detoxifierea organismului se beau zilnic doua, trei cani de infuzie din urzica proaspata, la inceputul primaverii, in cure de cate patru saptamani.

Daca veti face o infuzie de urzici mai concentrata, veti vedea deasupra lichidului o pelicula metalica, stralucitoare. Este fierul din compozitia urzicii. Persoanele anemice dar si cele care sufera de boli ale sangelui, ar trebui ca primavera, cat urzicile sunt foarte tinere, sa faca o cura din suc de urzici.

Se spala bine urzicile, se lasa la scurs, apoi uscate se dau prin masina de tocat carne, dupa care se strecoara sucul care se pastreaza la frigider, in sticle mici, bine acoperite. Zilnic se beau cate patru, cinci linguri de suc de urzici. Sa nu va ingrijoreze gustul metalic pe care il veti simti in gura. Este de la fierul din compozitie.

Tinctura de urzica se poate prepara primavara sau toamna din radacini. Se spala bine radacinile cu o perie, se usuca si se taie marunt. Se umple cu ele o sticla si se toarna deasupra alcool alimentar, tuica facuta in gospodarie sau vodka, atat cat sa le acopere. Se lasa la macerat, la loc calduros, timp de 14 zile, apoi se filtreaza si se pastreaza la rece, in sticle de culoare inchisa.

Tinctura poate fi preparata si din frunze proaspat culese. Peste frunzele proaspete si maruntite se toarna alcool cat sa le acopere si se lasa la macerat 15 zile, timp in care vasul se agita de doua ori pe zi. Se filtreaza si se pastreaza la racoare in sticle inchise la culoare. Se iau zilnic, de trei ori pe zi, cate 25 de picaturi dizolvate in apa sau ceai (nu folositi lapte, suc ori apa minerala) in caz de eczema, psoriasis, reumatism, guta, bronsite, diabet, hemoroizi, hemoragii interne. Extern, se face gargara sau spalari ale gurii in caz de amigdalita, stomatita, gingivita.

Retineti ca tinctura pe care o aveti in casa, indiferent de planta din care este facuta, la nevoie poate fi folosita si ca dezinfectant pentru rani, mai vechi sau mai noi, uscate sau purulente. Tinctura se poate folosi timp de doi ani de la data cand a fost culeasa planta.

Pentru a intari radacina si firul de par, dar si pentru a combate matreata, se recomanda ca dupa fiecare spalare parul sa fie clatit cu ceai de urzica. Persoanelor care sufera de flebita si tromboflebita li se recomanda bai de picioare cu radacina de urzica. De seara, se pun la macerat, in cinci litri de apa rece, doi pumni de radacina si cateva tulpini cu tot cu frunze. A doua zi, lichidul cu tot cu planta, se incalzeste, dar nu se fierbe, si se fac bai de picioare care sa dureze 15, 20 de minute.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce ingrediente inspaimantatoare gasesti in mancarea ta zilnica .Ce nu stii despre alimentele care sunt considerate sanatoase !

Portia zilnica de mancare pe care o consumam ar trebui sa fie o sursa de energie si sanatate insa de foarte multe ori ingredientele mai mult sau mai putin ascunse sunt mai curand o sursa de boli.

Iata cateva exemple inspaimantatoare pe care ar trebui sa le stii despre mancarea ta :

Parul de rozatoare in mancare este considerat acceptabil in cateva cazuri. Legislatia americana permite un fir de par de rozatoare la fiecare 100 de grame de mancare. Este considerat un caz de contaminare naturala si la fel este si cazul insectelor din mancare. Atat timp cat nu sunt prea multe, insectele din macare sunt acceptabile.Zaharul este peste tot. Trecut pe etichete ca fructoza sau sirop de porumb, zaharul este in aproape toate alimentele. Gandacii ajung in mancare in mod intentionat . In afara de contaminarea naturala exista si insecte care ajung in mancare intentionat. Unul dintre colorantii care dau culoarea rosie alimentelor vin dintr-o insect africana. Fructele si legumele nu au valoare nutritive. Depatamentul American al Agriculturii a recunoscut ca industria de profil este mai interesata de aspectul produselor decat de calitatea lor asa ca valorile lor nutritive au scazut considerabil. Adevarul despre costurile mancarii. Se stie ca mancarea proasta este mai ieftina insa daca vrei sa iti obtii cele 2000 de calorii zilnice din mancare sanatoasa te costa de 10 ori ami mult. Fara grasimi procesate inseamna de fapt mai putini grasimi procesate. Eticheta te poate induce de multe ori in eroare si sa consumi in continuare foarte multe grasimi procesate.Restaurantele mint in legatura cu caloriile. O universitate din Texas a descoperit ca 20% din mancarea servita in restaurant are cu cel putin 100 de calorii mai mult decat se afiseaza in meniu. Amoniacul este folosit in procesarea carnii. Desi este o substanta folosita in curatarea geamurilor si podelelor, amoniacul este folosit si in tratarea carnii, distrugand o bacterie destul de periculoasa. Majoritatea colorantilor alimentari sunt relationati cu cancerul. Colorantii alimentarI nu sunt sanatosi si chiar daca se va dovedi ca nu sunt relationati cu aparitia celulelor cancerigene, raman un pericol pentru sanatate.

Cereal integrale nu inseamna neprocesate. Faptul ca cerealele pe care le cumperi sunt integrale nu inseamna ca sunt neprocesate. In timpul procesarii cerealele isi pierd o parte din nutrienti.

Edited by Vita_Fresh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odata cu venirea primaverii, cel mai bogat sezon al anului in alimente proaspete, este recomandat sa consumi produse bogatei in substante nutritive, mai ales fructe care sa-ti ofere energia zilnica necesara pentru a face fata cu brio incercarilor cotidiene. Primavara ofera posibilitatea consumului de fructe ale caror substante nutritive pot sa fie usor fixate in organismul uman, spre deosebire de anotimpul cald, vara, in care temperaturile ridicate pot sa impiedice asimilarea tuturor vitaminelor, mineralelor si antioxidantilor. Organismul nostru are nevoie de fructe, deoarece sunt bogate in vitamina A, betacaroten, vitamina B si vitamina C. Un beneficiu este reprezentat si de faptul ca fructele contin apa, ceea ce te va ajuta sa echilibrezi balanta sarurilor in organism, chiar si in cazul unei transpiratii excesive. Tipurile de fructe recomandate pentru aceasta primavara de cei de la „Fruits & Veggies” sunt:

1.Fructele de kiwi sunt recomandate pentru potasiul pe care il ofera, precum si vitamina C si fibre. In realizarea salatelor de fructe, kiwi este un ingredient de baza pentru ca ajuta la imbunatatirea imunitatii.

2.Bananele sunt fructe apreciate mai ales pentru aportul ridicat de vitamine si minerale. Potasiul, carbohidratii si fibrele in cantitate considerabila fac din banane un aliment indicat consumului in perioada de primavara.

3. Merele sunt bogate in fibre si antioxidanti care previn aparitia bolilor cronice. Este recomandat consumul merelor cu tot cu coaja sau coapte, deasupra fiind presarate stafide sau prad de scortisoara.

4.Grepfrutul este o sursa importanta de vitamina C, acid folic si potasiu, precum si de fibre. Grepfrutul roz este bogat in antioxidantul licopen. Consumul acestui fruct ne ofera mai multe substante nutritive fata de orice alt suc natural baut.

5.Capsunile acestea sunt fructe de primavara care impiedica radicalii liberi sa oxideze corpul. Gustoase, dar mai ales nutritive, capsunile regleaza temperatura corporala, mentin fermitatea pielii si ajuta la prevenirea leucemiei, dar si a tumorilor maligne.

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now