Flavius93

Probleme mari si turbina

5 posts in this topic

Salutari tuturor! Vreau sa va spun ca vreme buna urmaresc forumul vostru si am decis sa ma inscriu si eu in club.

Si de ceva timp ma chinui cu o problema care nu mai stiu sa-i dau de capat... Am un Volvo V40, din 2002, 1.9 D, pe care l-a adus taicamiu din Germania in iarna anului trecut.

In vara....cum a facut nu stiu...a lovit un bolovan si janta dreapta fata de aliaj s-a rupt pur si simplu in doua.....nu a vrut sa spuna mai nimic (ca na....s-a tinut sofer cu experienta) si din cate am inteles ar fi lovit-o din cauza ca dadea dupa muste....pe drumul drept.... :( si de atunci problemele nu s-au mai terminat.... Se aude constant un zgomot ca si o bataie de picamer, cand accelerez, dar mai ales cand deccelerez....si se aude tare....si chiar nu stiu ce ar putea fi....am schimbat capeti de bara, rulmenti, fulia la motor, distributia, volanta, kit ambreiaj....tot ce au spus la service ca ar putea fi. Si zgomotul inca persista...au fost verificate tampoanele la motor...daca se misca cadru motor si nimic....tot pare in regula si nu ne dam seama ce ar putea fi....taicamiu vrea sa mearga la reprezentanta volvo fiindca nu stie ce sa mai faca, va rog un sfat o parere, as aprecia foarte mult. Si ca sa fie tacamul complet...de cateva zile, nu mai trage acceleratia, dupa treapta a3a cand accelerez, chiar si la podea nu trage motorul, ca un lag...si ma gandeam ca ar putea fi turbina...desi eu nam condus subturat, ci am incercat sa mentin o turatie ok...nu stiu ce sa zic. Ultima instanta cred ca ramane sa mergem la reprezentanta... Merci anticipat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Traversa de sub motor ai verificat daca nu atinge de motor la accelerare, cand se deplaseaza ansamblul ?

La un tester ai fost sa citesti erorile (daca ai) sau sa verifici in timp real parametrii functionali ?

Altfel o sa tot schimbi piese pana schimbi masina.

Sent from my GT-I9190 using Tapatalk

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

si la mn s-aude la fel cand ii folosesc toti calutii,si asta de la suportii/tampoanele antibasculare de pe traversa de care zice si M.Caller,s-au "fragezit"si inclina motorul incat sa atinga de bara prinsa intre bratele stanga-dreapta. Vezi ca are o oarecare curbura acea bara,daca ai montat-o invers atinge si mai sigur.

Edited by Danyx
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,

Bataia care o ai este de la planetara dreapta. Ridica partea dreapta fata, asigura rotile stanga fata si spate cu frana de mana si blocatoare fata spate (pietre sau butuci), porneste motorul si baga in viteze pana cand incepe sa tremure/bata.

Legat de turbina, poate este blocata si ar trebui scoasa de pe masina si curatata (cred)!

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

In primul rand va multumesc tuturor pentru raspunsuri. O sa iau in considerare sugestiile...traversa n-am verificat-o si nici planetara...ca eroare imi sta de atunci martorul cu airbag aprins. De schimbat masina nu vreau s-o schimb, imi place, e full electric, toate dotarile si motorul are un mers frumos, un zgomot foarte fain :D cred ca saptamana asta o sa o duc la reprezentanta pentru o investigare mai amanuntita si diagnoza. Mersi fain inca odata pentru raspunsuri, toate cele bune!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now