Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Alexandru Mocanu

Revizie, Distributie, Tampoane S40 1.6d

10 posts in this topic

Salut!

Ma intereseaza care ar fi pretul pentru un kit de distributie, tot pachetul de revizie incluziv ulei si tamoanele de la motor + informativ cat costa si unde pot face anularea soft si hard pt DPF.

Masina: VOLVO s40 07.2007 1.6d

Multumesc frumos.

Ai 3 tampoane in total. Tampoanele sunt aprox 500-550Lei/ bucata. Cel de sub baterie si cel din stanga masinii. Se gasesc doar OEM. Cel de sub motor costa intre 200-400 lei in functie de dorinta OEM ori AF. Poti cere oferta pret de la MC si alti colegi ce au aici postari despre piese auto. Ca un total tampoane, distributie ( curea, rola, intinzator+ pompa apa) , manopera...aprox 700 Euro.

Pentru anulare DPF cam 300-350€ am vazut preturi in general prin tara...poate chiar 250 :smile:

Dar nu iti bate capul cu el acum, lasa-l sa cada...doar sa ai banii in pusculita :smile:

LE: poate se mai ieftineste :D

Cand si cum imi dau seama ca a cazut :))?

Se infunda. Intra masina in Limp Mode (nu trece de 3000 rpm) si iti apare mesaj pe bord (desi am citit astazi ca nu i-a afisat mesaj pe bord cuiva, si totusi nu ii trecea de 3000rpm si 120 kmph). Apoi mai merge el regenerat fortat, curatat sau alte alea, dar pana la urma tot la una din doua ajungi: il schimbi sau il scoti de tot.

Inca nu am probleme, sper sa nu ai nici nu, daca se poate, niciodata, dar din pacate vad ca la motorul asta buba mare este DPF-ul si turbina. Dar de turbina poti avea grija si ar trebui sa tina...la DPF, vrei nu vrei, tot ajungi sa dai banii...sau sa schimbi masina :smile:) Stii cum e, traim intr-o lume de consumatori in care au uitat de lucrurile acelea "lifetime"... :(

Cel mai bine iti poti da seama prin diagnoza sa vezi incarcarea de pe DPF, cu ajutorul cuiva care are DICE, si ai sa gasesti aici destui oameni :smile:

PS: felicitari pentru achizitie, sa te bucuri de ea fara probleme cat mai multi kilometri si multa sanatate! :smile:

Si sa mai postezi pe forum cu rezolvari la diverse probleme sau alte lucruri...e frumos sa fim cat mai multi oameni activi si sa nu uitam sa mai aruncam un ochi pe aici cand avem timp :smile:

Apropo: sa pui si niste poze cu masinuta cand ai chef :) sa vedem si noi cu ce te lauzi

Sigur. O sa pun si poze imediat ce o spal... vremea nu a tinut cu mine zilele astea :)) pana acum am facut update la harti (2013) urmeaza revizia, schimbare meniu in engleza + distributia ( pt siguranta mea)

Distributia se schimba impreuna cu pompa de apa?

... Distributia se schimba impreuna cu pompa de apa?

Salut! As avea cateva intrebari daca ma puteti ajuta:

1)Cine face distributia pentru S40? Am auzit ca ar fi facuta de Contitech insa vreau o confirmare. Voi cu ce ati schimbat-o? ( Nu as vrea sa dau mai multi bani doar pe cutia Alb-Albastra si sa fie cureaua de la Contitech sau alta firma)

2) Ce filtru are masina pe original de motorina? ( MANN / UFI / SOFIMA)

3) Ce marca de ulei folositi? Pentru a mea ( cu DPF) am primit 2 oferte: TOTAL INEO 5W30 si Ford Formula F 5W30.

Ai mai intrebat acelasi lucru si pe celalalt topic.

Da. Scuze... sunt nou o sa incerc sa il scot.