VOLVO16

ALTE PROBLEME

14 posts in this topic

de vreo saptamina am ceva probleme cu masina, mai exact da niste rateuri de toata frumusetea cind nu te astepti (o fi constipata  ;D). rateurile la da cind calc acceleratia mai brusc, in general la plecarea de pe loc dar si in mers. si inca ceva , am senzatia ca patineaza ambreiajul , nu mult dar parca nu mai tisneste asa brusc - o accelerez si ea parca pleaca in reluare .

am revenit cu alte probleme dar si cu poze . in continuare da rateuri dar mai putine (probabil de cind am schimbat PECO -ul  :D ) problema pare sa fie cit de cit comuna cu a lui @yonutz_2010 in ideea ca si mie m-i se opreste motorul dar doar atunci cind astept mai mult la semafor (90 sec. ), incepe sa tremure motorul parca ar fi diesel sau a ramas in 3 pistoane si se opreste. diferenta dintre mine si @yonutz_2010 este ca la mine turatia de relanti e pe la 1100 r/min. si nu e constanta cam oscileaza. btw am vazut in alt topic termenul "motoras de relanti". e cumva acelasi cu "clapet electronic de relanti" (cine are 460 benzinar faceti va rog o poza la acel "motoras de relanti" ca sa ma luminez odata).

astea ar fi problemele comune.

personale urmeaza >:(

1 am gasit ulei unde cred ca nu ar fi trebuit sa ajunga (vezi foto)

ulei1ck2.jpg

ulei2zq9.jpg

ulei3ww9.jpg

2 clapet de relanti ?

ulei4hh3.jpg

3 ulei in presupusul clapet electronic de relanti

clapetelectronicderelanra0.jpg

4 senzor de aer ? la ce foloseste ? se poate obtura ? are durata de viata ?

senzor1nr3.jpg

Pozitia 17. Imaginea de sus

post-72-12877848407312_thumb.jpg

multumesc pt schema @Volvo460 dar nu prea se distinge bine piesa cu toate ca am marit pina la 400%. am facut o poza la al meu . te rog daca poti sa-mi confirmi ca e acelasi ca in schema (si pe masina ta  :D). are durata de viata ? cind ar trebui schimbat ? cum iti dai seama ca e stricat ? daca ai si o parere despre restul de probleme ........ sau macar da-ti cu parerea  :D multumesc

motorasderelantioj9.jpg

de vreo saptamina am ceva probleme cu masina, mai exact da niste rateuri de toata frumusetea cind nu te astepti (o fi constipata  ;D). rateurile la da cind calc acceleratia mai brusc, in general la plecarea de pe loc dar si in mers. si inca ceva , am senzatia ca patineaza ambreiajul , nu mult dar parca nu mai tisneste asa brusc - o accelerez si ea parca pleaca in reluare .

rateurile se mentin cu toate ca am schimbat si "furnizorul" de benzina  :D???  ce draq are ?  >:(

Pot fi infundate injectoarele.

Pot fi infundate injectoarele.

credeam ca doar cele pe carburator dau rateuri ??? . daca ar fi un injector infundat ar da rateuri ?  >:(

Rateurile ti le poate da din cauza capacului delcou, bujiilor si fiselor, nu cred ca sunt de vina injectoarele in treaba asta, iar uleiul pe carel-ai vazut acolo este de la furtunul de la separatorul de ulei care il "varsa" in furtunul de admisie.

Si eu m-am intalnit cu rateuri la 1.7t dupa ce am spalat-o la motor si cand se fisurase capacul delcou.

dupa vreo doua luni de rateuri si niste piese schimbate (multumiri si pe aceasta cale lui @MC :-* si magazinului  său http://www.piese-volvo.ro/catalog/index.php pt. suportul tehnic,moral si material -bineinteles pe banii mei  :D) am reusit sa elimin cauza acestor rateuri, un nenorocit de senzor de aer . e adevarat ca senzorul de aer nu e de la ALEX - de, omul era la munte lua aer curat si nu prin senzori :D :D (nice poze da chiar asa nene sa beti ALEXANDRION cu butelca de 2 l  :occasion14:) . scuze de offtopic , deci cum ziceam inlocuit senzor de aer si masina se comporta normal chiar si la o bruscare a pedalei de acceleratie.

poze cu senzorul buclucas

post-863-12877850468485_thumb.jpg

post-863-12877850469298_thumb.jpg

cat de normal se comporta la o apasare brusca a cceleratiei?

Un video, ceva?  ;D

adik normal,  se accelereaza, nu mai da rateuri  :D . inainte parca se impiedica cind acceleram si poc, poc pe esapament. din aceasta cauza am schimbat si furnizorul de benzina. acum pun doar de la MOL - EURO 4/95

adik normal,  se accelereaza, nu mai da rateuri  :D . inainte parca se impiedica cind acceleram si poc, poc pe esapament. din aceasta cauza am schimbat si furnizorul de benzina. acum pun doar de la MOL - EURO 4/95

Mai bine pui de la Petrom decat de la Mol. Iesi si mai ieftin...

In principiu firma de combustibil de la care alimentezi nu e f importanta, masinuta stie sa se apere de agresiuni ale benzinei atata timp cat nu mergi la particulari si la "parteneri". Acolo e jalea.

Diesel-urile parca sunt mai pretentioase un pic, imediat simti diferenta dintre OMV sprint si restul. Poate Rompetrol mai face ceva cu Efix-ul...

edit:

@Volvo16 daca mai ai ceva poze cu motorasul ala de relanti, mai pune cateva pls.

Zilele trecute am gasit ceva asemanator, atarnand intre baia de ulei si radiator  ;D

Poate nu e motoras de relanti... si cum eu am diesel, poate nici nu ar trebui sa am?  ???

si la mine atirna (ma rog sta in furtune :D). a avut un colier original se vad semnele pe el dar fostul propietar probabil a considerat ca arata mai cool asa ;D. sper ca asta e poza  :D

post-863-12877850573727_thumb.jpg

post-863-12877850575214_thumb.jpg

Merci!

La mine nu arata chiar asa si chiar atarna la propriu. Cred ca s-a desprins de undeva.

Nu am furtune asa mari la el, sunt mai subtiri maxim D=7mm.

Intr-o parte intra fire electrice, din alta ies conducte de cauciuc.

o sa ii fac cateva poze.