Posted 17 Jan 2007 · Report post Numele meu este Laurentiu Gherfas, sunt de curand posesorul unui V40, model 2002, 1,6cmc, 104.000 km, pe care l-am adus personal din Suedia acum 2 luni si de care sunt f multumit. Ma bucur sa va cunosc si sper sa invatam cat mai multe, unii de la ceilalti. Pe cand o noua intalnire a posesorilor de Volvo? Share this post Link to post Share on other sites
Posted 17 Jan 2007 · Report post Salut si bine-ai venit !!!Ma bucur ca exista inca un V40-ist cu motor de 1.6... macar asa o sa ne plangem reciproc pe umar ca tre' sa-i dam a 3-a in depasiri daca mai avem 3 persoane si bagaje ))Acum trecand la lucruri serioase, s-o stapanesti sanatos si nu uita sa te interesezi daca a fost schimbata distributia... E o chestie critica !Cat despre urmatoarea intrunire, multi o asteapta, putini vin. Ultima data au fost in jur de 14-16 masini, dar fiecare a plecat in treaba lui... Stii tu, multi am fost, putini am ramas Sper ca data viitoare sa reusim sa fim mai organizati putin. Ca data... eu as vrea sa le mai "indesesc" nitel (macar de 2 ori pe luna sa fie), dar inca nu promit nimic, pentru ca majoritatea decide Numai bine ! Share this post Link to post Share on other sites
Posted 17 Jan 2007 · Report post Acum trecand la lucruri serioase, s-o stapanesti sanatos si nu uita sa te interesezi daca a fost schimbata distributia... E o chestie critica !Am inteles ca trebuie schimbata schimbata dupa 100.000 de km, dar de ce o numesti "critica" aceasta situatie? Share this post Link to post Share on other sites
Posted 18 Jan 2007 · Report post Am inteles ca trebuie schimbata schimbata dupa 100.000 de km, dar de ce o numesti "critica" aceasta situatie? Pentru ca in cazul ruperii curelei de distributie, axele cu came nu se mai invart, iar pistoanele vor lovi in supapele ramase in pozitia "deschis", indoindu-le... Daca ai viteza mare, se pot sparge si capetele pistoanelor, indoi bielele, sparge chiulasa, etc. Ce mai, motorul devine un dezastru, si mai bine il schimbi decat sa-l repari. Asadar pune in balanta, o distributie care te costa in jur de 20 de milioane cu tot cu manopera, sau un motor nou (second nu stiu daca gasesti, e inca nou modelul). You decide. Share this post Link to post Share on other sites