Posted 30 Jun 2008 · Report post Salut,ofer una bucata filtru polen MANN FILTER cod CU 2137 (echivalent VOLVO 30612666). Merge la masini pana in 2000. Cum n-am ce face cu el (vezi povestea de mai jos) il ofer la 50 lei oricui este interesat.Din cauza faptului ca nu mai sufla cu putere aerul conditionat, m-am gandit sa schimb filtrul de polen, ma gandeam c-o fi imbacsit. Am desfacut acolo si am constatat cu stupoare ca NU am filtru de polen (!!!!). Oricum, nu va puteti imagina ce era la aeroterma, la electroventilator, frunze, praf, bete...Mi se pare cea mai mare idiotenie, am aer conditionat automat si n-am filtru de polen. Apropos, am bagat mana pe sub bord, pana am atins schimbatorul de caldura din bord (nu stiu care e primul, ori evaporatorul A/C ori caloriferul). Din cauza prafului si a condensului de la A/C s-a format un strat incredibil de gros de namol. Nu exagerez fratilor, namol de Techirghiol. Din cauza asta nu mai trece aerul prin evaporator. E blocat. Ce naiba fac acum? Trebuie desfacut si curatat/inlocuit totul pe acolo, iar pe viitor bag aer numai pe recirculare.Multa bafta. Share this post Link to post Share on other sites
Posted 30 Jun 2008 · Report post Salut, Pai nu da filtrul ca il pui dupa aia la loc. Poti incerca cu spray de curatare AC, gasesti in magazine. O sa-ti umple masina de spuma dar este eficent. SI eu am fost in situatia ta.... Share this post Link to post Share on other sites
Posted 30 Jun 2008 · Report post Budulane, S40/V40-urile de pana in 2000 nu sunt dotate cu filtru de polen ! Omul nu are ce face cu el, si pretul e corect, nou e 107RON. Share this post Link to post Share on other sites
Posted 30 Jun 2008 · Report post A, pai nu stiam Atunci sa-l vanda ca e ieftin Share this post Link to post Share on other sites
Posted 1 Jul 2008 · Report post Cunosc foarte bine spray-urile A/C dezinfectante. Chiar eu am facut un DYI pe un Golf IV. Link: http://www.polo-classic.go.ro/ac/Problema este ca acest spray nu poate curata niciodata atata noroi cat este la mine in evaporator. Singura solutie pe care o vad eu este demontarea pieselor si spalarea lor cu jet de apa, poate chiar inlocuirea lor cu unele noi. Asta e, traim in Romania. Dusty Romania.Filtrul e inca disponibil, pentru cine e interesat. Share this post Link to post Share on other sites
Posted 2 Jul 2008 · Report post Asteapta 2 zile sa vad daca se potriveste cu al meu,multumesc Share this post Link to post Share on other sites
Posted 2 Jul 2008 · Report post Il iau eu, daca vi joi la intrunire sau ne intalnim undeva in oras. Share this post Link to post Share on other sites
Posted 12 Jul 2008 · Report post Mai ai filtrul sau l-ai dat? Share this post Link to post Share on other sites
Posted 12 Jul 2008 · Report post Nu te mai gândi să schimbi evaporatorul pt că nu e cazul. Poate fi spălat foarte bine cu apă. Trebuie doar să vezi ce va fi nevoie să demontezi pt a ajunge la el si a baga jetul de apă pe el.La 760-ul meu am dat jos torpedoul iar apoi am desfăcut un capac al traseului de conducte care ducea la evaporator iar apoi cu furtunul cu apă l-am făcut boboc.AtaÅŸej ÅŸi poze cu ce am găsit în Vadis pt sistemul tău, pt o orientare mai bună. Share this post Link to post Share on other sites