alexandrubog

date vadis(curea distributie)

13 posts in this topic

Salut

poate cineva sa ma ajute cu niste parametrii de tensiune la o curea distributie de 940 benzina din 1996?

Nu vreau sa par nesimtit cu aceasta cerere dar in urma incercarii de a descarca vadisul pe calculator mi s a prajit hardul(nu stiu daca are legatura directa) si pur si simplu la ora actuala nu mai am calculator personal si momentan imi pastrez banii pentru schimbul curelei respective si nu am posibilitatea de a mi repara calculatorul.

multumesc anticipat

salutare ! Niciodata sa nu mai spui asta : "Nu vreau sa par nesimtit cu aceasta cerere...", aici sintem stransi din aceeasi pasiune : VOLVO !

OK, acum un sfat - pentru viitor sa ne spui si ce tip de motor ai ( B200FT, B230FK/FT, B230GK ), eventual transmisie ( aw70/71, M90, ZF22) - Vadis-ul e o Biblie, gasesti date mult mai apropiate de ceea ce cauti doar atunci cind ii introduci date cit mai corecte despre masinutza ta.

Uite ce cauti - sper sa fi nimerit motorizarea ta. Daca nu, scrie aici mai multe date (daca le stii) despre bijuteria ta de masina.

Bafta !

post-495-12877855556262_thumb.jpg

multumesc mult pentru informatii , e destul de rar in zilele noastre sa vezi asa o solidaritate

am fost la augsburg pentru schimbarea distributiei si postez aici cateva informatii,poate cuiva ii vor folosi:

In primul rand a trebuit sa mai cumpar o data toate piesele pentru ca cei de acolo nu ofera garantie decat pt piesele cumparate de  la ei( poate ca ar fi trebuit sa ma astept la asa ceva dar pt mine a fost o mica lovitura financiara)...apoi ca fapt divers,la modelul meu de volvo exista un arc care intinde automat cureaua la tensiunea potrivita deci nu trebuie sa cunoasca mecanicul respectiv nici o valoare predefinita...cam asta ar fi...de muncit oamenii au muncit relativ repede...acum astept rezultatul..sper sa fie totul bine

Curioasa treaba, garantie ar fi trebuit sa-ti dea pentru manopera,pentru ca aveai garantie la piese de la magazinul de unde le-ai cumparat.Nu-i service autorizat, ce naiba!

am fost la augsburg pentru schimbarea distributiei si postez aici cateva informatii,poate cuiva ii vor folosi:

In primul rand a trebuit sa mai cumpar o data toate piesele pentru ca cei de acolo nu ofera garantie decat pt piesele cumparate de  la ei( poate ca ar fi trebuit sa ma astept la asa ceva dar pt mine a fost o mica lovitura financiara)...apoi ca fapt divers,la modelul meu de volvo exista un arc care intinde automat cureaua la tensiunea potrivita deci nu trebuie sa cunoasca mecanicul respectiv nici o valoare predefinita...cam asta ar fi...de muncit oamenii au muncit relativ repede...acum astept rezultatul..sper sa fie totul bine

Am magazin de piese auto si service,multe service practica sportul asta cu piese numai de la noi daca nu  nu garantie,niste nesimtiti,daca ai fii unul batos dute la OPC si spunele si lor ce fac ausburgul,aprpo ausburg nu aduce toate piesele din afara,ei le cumpara ca si mine de la Autonet,Meteor,Autototal etc,niste parati.au venit la mine sa colaboram si au spus ca nu poate sa-mi dea discount mai mare de 3% fat de pretul de la tesgea,nu am cumparat nici un fir de ata,parati.cat ti-a luat pentru montat distributia,manopera?

Prost eu ca l-am trimis acolo... pana acum aveau referinte bune... Imi cer scuze :(

pai initial mi au zis ca ma costa schimbatul distributiei 260 ron..apoi,la final,s au gandit ei mai bine si mi au cerut 350,ca cica la inceput fusese vorba doar de schimbarea curelei si apoi au schimbat toata distributia,adica inca o rola ca atat are masina...o tampenie dar deja sunt satul de scandaluri..macar sa fie treaba bine facuta...in romania ai senzatia ca trebuie sa o duci tot intr un scandal de la treziere pana la culcare.

Am uitat eu ieri sa mentionez o chestie care m a deranjat foarte tare:mi au zis ca am garantie la lucrare ori 60 mii km ceea ce mi se pare relativ ok ori 18 luni ceea ce nu mi se mai pare in regula...totusi o curea de distributie si o rola,ambele de calitate ar trebui sa tina mai mult de un an jumate

Dar,ca sa nu fie numai de rau,trebuie sa recunosc ca oamenii de acolo pareau profesionisti ceea ce in ziua de azi e destul de rar

pai initial mi au zis ca ma costa schimbatul distributiei 260 ron..apoi,la final,s au gandit ei mai bine si mi au cerut 350,ca cica la inceput fusese vorba doar de schimbarea curelei si apoi au schimbat toata distributia,adica inca o rola ca atat are masina...o tampenie dar deja sunt satul de scandaluri..macar sa fie treaba bine facuta...in romania ai senzatia ca trebuie sa o duci tot intr un scandal de la treziere pana la culcare.

Am uitat eu ieri sa mentionez o chestie care m a deranjat foarte tare:mi au zis ca am garantie la lucrare ori 60 mii km ceea ce mi se pare relativ ok ori 18 luni ceea ce nu mi se mai pare in regula...totusi o curea de distributie si o rola,ambele de calitate ar trebui sa tina mai mult de un an jumate

Te contrazic cu garantia pieselor,18luni este termenul curelei care poate sa imbatraneasca,poti sa faci in 18 luni si 20000 de km dar trebuie sa o schimbi.pretul nu este mare la manopera,enervanta este politica nu ieie de la mine nu pot sa dau garantie parca ei fac piesele in spatele tesghelei.lasa ca ai iesit bine.

pai termenul de imbatranire ca sa zic asa la o curea originala volvo e cam de 3-4 ani...asta mi a zis cineva care a fost candva mecanic sef pe la reprezentanta..din pacate pt mine nu mai e...asa ca mi se pare destul de aiurea sa dai termen de 18 luni pt o curea continental

uitasem sa precizez ca fosta curea care era originala avea 6 ani si cel de la care am cumparat o eu(masina) tocmai fusese cu ea in germania,deci aprox 4 mii km...asa ca 18 luni garantie pt o curea mi se pare in continuare ca nu e foarte in regula

Bogdan, iti citez din certificatul de garantie al unuia din furnizorii mei... Asa e peste tot ! Legea e lege si din pacate nici micii distribuitori nu pot face nimic din moment ce nici ei nu sunt acoperiti mai "sus"... a-ti oferi TIE garantie la o curea in conditiile in care LUI nu i se ofera e echivalent cu a-si bate EL cuie in talpa sa-ti repare motorul pentru un defect de fabricatie al ContiTech :

"Garantia se acorda conform legii 449/2003, termenul de garantie fiind :

- 24 luni pentru acumulatori si amortizoare

- 12 luni pentru anvelope, alarma auto

- 18 luni de la data livrarii pentru toate celelalte produse cu exceptia urmatoarelor categorii de produse: accesorii auto, curele (distributie, transmisie), elemente de aprindere, filtre (aer, ulei, combustibil).

etc...

"