Roskat

Cine ma invata sa pilotez?

88 posts in this topic

...si eu nu ?  ???

nici io nu inteleg ce poate fi atragator in postul de navigator.....

io , cu unu ca mine pilot, n-as merge niciodata ! (de fapt, in dreapta, mi-e frica cu oricine)

am facut o tura in franta , in dreapta, pe circuit.... no way!

mai bine ies in decor decit sa stau in dreapta.

Da, ai mare dreptate.

Cand am facut eu scoala, am facut si cursul de navigare, era obligatoriu, macar ca, in postura de pilot, sa il intelegi pe ala din dreapta :D.

Daca esti navigator, si nu pilot, inseamna ca esti mai slab (ca si skill) decat cel de la volan.

Asta inseamna ca el accelereaza mai tare decat tine, franeaza mai tarziu decat tine, etc.. Asta inseamna ca nu vei fi niciodata in elementul tau langa el, ci vei frana (imaginar) pana vei indoi podeaua... Sau te vei ingrozi cand vei vedea curba cum vine si cum el inca accelereaza... Si nici mare branza nu veti face, ca, oricat de bun e pilotul, cand urla unul langa el terifiat nu poate merge la maxim :D

Marii navigatori si-au dezvoltat tehnici de concentrare pe fisa de traseu si deconectare de la realitatea inconjuratoare, si numai asa devin cu adevarat eficienti...

Matrixxx are numarul meu, Adi - la fel, Roskat - ai PM :D Facem un cvartet de coarde :D

...si eu nu ?   ???

Cum sa nu, daca ai drum in brasov/sinaia/sf gheorghe sambata cu cea mai mare placere

Eu am inceput candva foarte demult sa fac scoala de pilotaj din pacate instructorul era un rus si prin urmare majoritatea elementelor le cunosc in rusa, d-ar m-am lasat repede cu parere de rau pentru a veni in Romania. :D

Kpax, ce zici tu se cheama contrabracare si este solutia de iesire din criz... pardon, din supravirarea specifica raliului pe macadam/noroi/zapada/nisip ;D

Pe asfalt nu am incercat nici odata sa pilotez. poate ca imi este un pic frica de necunoscut. pe macadam insa cand incepusem scoala aveam o LADA veche preparata cat de cat cum se putea la vremea aia, cu care ne invatam si de vre-o doua ori am esit cu ea in decor. si nu sa-u terminat cursurile

e posibil ca navigatorul sa fie mai slab, insa eu nu pot sta linga unu care se distreaza si io ma uit....

eu simt masina intr-un fel pilotul in altul.....sintem diferiti.

si nu neaparat eu pun frina inaintea lui.....

io n-am incredere in altcineva. nici in campionul mondial de raliuri.

@iulirx si eu sunt de aceasi parere cu tine, atunci cand am ramas fara permis nu am rezistat decat 2 saptamani din 4 mergand in dreapta dupa care am inceput sa circul prin bucuresti cu riscu de a avea cazier dar ma umpleam de nervi cand mergeam in dreapta

A nins serios azi in Bacau si am iesit in parcare la metro sa-mi testez abilitatile de a face drift-uri, mai mult sau mai putin controlate  :D

Stiati ca DTSC chiar daca e dezactivat la viteze mare (60++) inca intra in functionare?

Volvo nu e fun deloc  >:(, dar e safe  ;)

io am incercat si la viteze mai mici si tot degeaba.....

dtsc-ul se dezactiveaza doar partial. derapajele laterale il pun in functiune.....

da nu e rau: ia sa vezi in serpentine cum mergi cu 110 in loc de 70.

apropos: de unde se pot cumpara centuri in 4 puncte ? (care sa poata fi adaptate la volvo) , ca ma cam pune cu miinile prea tare pe volan.

@Roskat:

Sambata, daca nu reusesc pana atunci sa intru in posesia noului Volvo, poate ma iei si pe mine la cvartetul de la Sinaia.

In postura de pasager, bineinteles... :P

@Roskat:

Sambata, daca nu reusesc pana atunci sa intru in posesia noului Volvo, poate ma iei si pe mine la cvartetul de la Sinaia.

In postura de pasager, bineinteles... :P

;)

Catre echipajul de volvisti care va indreptati catre munte sambata: Fratilor, e groasa!!!

Zapada, deh :D Deci ninge in disperare, viscoleste, ceva de groaza. Nu am mai avut iarna ca asta de ani buni... :D

Am scos masina din parcare cu gip d'ala vechi, serios, pus pe "greu", ca d'astea noi nu au reusit... :)

Asa ca echipati-va serios. Si nu numai cu echipament de sezon, ci si cu rabdare, numai pe raza orasului au fost cateva zeci de tamponari, din care vreo 4 serioase rau, in zona daunei totale. Deci va dati seama ce va fi pe DN1...

PREA MULTI DOBITOCI pe sosele, care au masini smechere, nu au bani de cauciucuri de iarna, si, dupa ce alearga ca nebunii, si sar in parapeti sau in altii de pe contrasens, mai au si expresia mirata "dar vai, am DSC/DTP/ESP/xxx/yyy, cum s-o fi intamplat???"

sper ca s-a mai linistit "iarna" pe acolo pe la tine muadDib-e. Eu nu vin pe dn1 ci pe dn7 (buc-tgv-moroieni-sinaia). Abia astept sa ne vedem, cred ca o sa ajung pe la prinz.

iar sintem off-topic rau de tot...  uf.

Daca aveti nevoie de un navigator, contati pe mine ;D

Cu nervii stau beton, am stat in dreapta cand au condus cele mai mari dezastre din istoria sofatului (nu am apasat niciodata frana imaginara  ;) ) si chiar ii admiram pe navigatori la raliuri ce sange rece au, stiind cat este de dificil sa nu sofezi tu.

Din aceasta cauza, cand merg cu sotia si se apuca de tipat ca sunt kamikaze, ii acord circumstantele atenuante de rigoare.

Daca aveti nevoie de un navigator, contati pe mine ;D

Cu nervii stau beton, am stat in dreapta cand au condus cele mai mari dezastre din istoria sofatului (nu am apasat niciodata frana imaginara  ;) ) si chiar ii admiram pe navigatori la raliuri ce sange rece au, stiind cat este de dificil sa nu sofezi tu.

Din aceasta cauza, cand merg cu sotia si se apuca de tipat ca sunt kamikaze, ii acord circumstantele atenuante de rigoare.

Vii maine la Sinaia Victor? :D Suntem 4 deja + neveste, copii, prieteni

Sunt prea obosit ca sa va povestesc. Doar cateva precizari.

1. a meritat din plin

2. abia astept sa ma mai duc in martie cand e circulatia inchisa

3. va recomand la toti

4. super 850-ul lui MatriXXX

5. pacat ca n-am stat mai mult baieti :(

mai comentez maine...

Mi-a parut bine de cunostinta!

Si eu as fi vrut sa stam mai mult de vorba dar din pacate numai atat s-a putut.

Vor mai fi si alte ocazii.  ;)

multumesc pentru aprecierea "bestiei", Roskat !

A fost frumos - Roskat ne-a povestit citeva "chestii" care i-au placut - din cele invatate, restul eram frumosi si sanatosi  :D

Daca va spun ceva nu ma credeti...

Aseara m-am dat pe magura un rezervor (de la plin la aprins becul la motorina) and guess what?

Mi s-a desprins putin cauciucul de pe janta (stanga fata) atat de tare am mers  :D :D

Cred ca voi lua in serios sfatul vostru. Nu mai fac racing cu Volvo. Imi iau un renault 5, clio, impreza, ursuletz, corolla, celica, megane sau 206 si il modific.  ;)

Fenomenul de "desantare" apare la fortajul pe asfalt, cand mergi cu cauciucuri normale, datorita aderentei mari si a rezistentei scazute a peretelui lateral al cauciucului. Iti trebuie cauciucuri cat mai low-profile :D

Imi aduc aminte acum cativa ani (destui) cand Grigorescu a facut o demonstratie pe urcarea la Poiana Brasov (inaintea unei etape VTM) cu un Laguna nou, nepreparat (era show-man-ul Renault Romania) si, la o curba in fortaj, pe care a luat-o foarte tare (si soseaua i-a permis lucrul asa, era noua si aplecata spre interior, combinatia ideala), i s-au desprins ambele cauciucuri (de pe exterior) de pe jante. A fost la un pas sa se rastoare cand buzele jantelor s-au infipt in asfalt, insa a recuperat frumos.

Tin minte ca dupa aceea facea misto si zicea ca sa verificam curbele de mai jos, ca pe toate am fi vazut "Michelin" - "Michelin" - "Michelin" - ... tiparit pe asfalt. Adica in toate pusese peretele lateral al cauciucului aproape pe sosea :D 

am fost azi si am echilibrat toate cauciucurile din nou, unde am avut si o surpriza neplacuta.

era rupta bieleta antirului pe stanga fata  :'(

Le-am schimbat pe amandoua (inca 400 ron) si cu asta pun punct carierei mele in Racing cu Volvo.

Voi invata cu ea doar cum sa iau curbele corect, fara viteza excesiva.

:D Bine ca nu ai ramas fara roata.

Imi aduca aminte ca la Top Gear, la cursa aia care o fac vedetele lor in fiecare emisiune cu "resonably priced car", a fost la un moment dat unul care a reusit sas rupa o roata complet...

:D Bine ca nu ai ramas fara roata.

Imi aduca aminte ca la Top Gear, la cursa aia care o fac vedetele lor in fiecare emisiune cu "resonably priced car", a fost la un moment dat unul care a reusit sas rupa o roata complet...

Am o vaga impresie ca aia de la Top Gear stiu sa conduca/piloteze mai bine ca mine  :D :D

Am carnet de aproape 15 ani si in iarna asta mai blanda am fost pe pista de langa centura bucurestiului(ceva Amcraft),la intersectie cu Tunari,si m-am dat cu cartul...Cele mai tari senzatii pe care le-am trait,ce condusul motocicletei :(am 2)ce derapaje pe zapada,dute si o sa te intorci sigur acolo.happy12:(

Roskat, cat a costat scoala, cat a durat si cum e cu cazarea ?

Ma bate un gand in primavara  :D

Stiti alte scoli prin vestul tarii ?