Guest nelu

Sănătate

246 posts in this topic

apropo de celule care o iau razna. sunt bolnav de la 24 de ani. o boala pe fond reumatic. anticorpii o au luat-o razna si ataca organe. pt. mine e chiar nasol daca sistemul imunitar creste. iau imunosupresive de 3 ani (cortizon). in cancer inca n-am dat. doamne fereste. dar intr-adevar e bine sa traiesti acum, nici in trecut, dar nici in viitor.

alta intrebare dom doctor: am un prieten. el are in fata casei o bucatica de pamant unde si-a pus cateva flori. problema e o pisica. dom´le vine si se c*ca numai acolo. cum putem sa o dezobisnuim de acest comportament?

ps: nu-mi spune sa-si ia caine sau s-o ia la suturi. ;D ;D

intr-o alta ordine de idei mai vreau sa-ti propun si un subiect "intreaba doctorul".

"Åžtiu cum pot fi ÅŸi exterminate, cu produse banale, la îndemâna oricui, dar nu-Å£i dau astfel de informaÅ£ii ..."

prostii,astia cum pot fi exterminati ? da' nu stii, ca daca stiai, aveai premiul nobel.

in legatura cu problemele diverse: o sa ai o surpriza neplacuta ....

nici nu banuiesti cita lume se pricepe la orice...

@LeChuck îmi pare tare rău să aud de boala ta autoimună, dar sunt atâtea cazuri de oameni care au trăit o viaÅ£ă întreagă cu imunosupresoare (vezi transplantul de organe and don't worry).

Totul ţine de atitudine. :thumbsup2:

Åži pentru că suntem la rubrica de "sănătate" vă trimit mai jos un link, este vorba de o oala "kukta" digitală recomandată atât celor care vor să mânănce sănătos ÅŸi bine (fie ei omnivori sau nu) cât ÅŸi celor care vor să facă economie. E cam scumpă, noi am primit-o cadou dar acum că am folosit-o pot spune liniÅŸtită că merită:

http://www.ezidri.ro/kukta.php?p=

O seară plăcută ÅŸi o volantă liniÅŸtită !

ceva clisa cu ceapa si horinca?

"Cancerul este defapt o dereglare a funcÅ£iilor celulare care duce la anihilarea genelor ce determină moartea celulei.

Fiecare celulă este programată genetic să moară la un moment dat (se produce APOPTOZA)."

Celula canceroasa este o anomalie si totodata o apropiere de intrebarea mea:  de ce draq nu se produce o "dereglare" a programului genetic prin care se prelungeste Viata oricarei celule ?...Cica in bibliuta (cit si in alte carti "sfinte") erau unii care traiau citeva sute de ani, pe urma s-a cam dus "potenta" asta - tot o dereglare a ADN-ului... Poate acum, cu alinierea asta a planetei cu...centrul galaxiei  sa se intimple ceva la nivel subtil  8)

So, vreau sa traiesc mult, foarte viciat si fericit - ca e plina lumea de popi, biserici si maicute neviciate.  :D

Matrixxxule, ăia din The bible erau vedete că nu degeaba apar în ea, aveau pile mari acolo sus, pentru noi muritorii de rând treburile stau cam aÅŸa:

Treaba cu nemurirea e cu totul altceva.

Fiecare celulă are o viaÅ£ă a ei, dependentă de funcÅ£iile pe care le îndeplineÅŸte.

Nu celulele "muritoare" sunt problema îmbătrânirii, e normal să "obosească" ÅŸi să moară, dar sunt permanent înlocuite cu altele.

ÃŽmbătrânirea se datorează "obosirii" genetice ÅŸi reducerii capacităÅ£ii de regenerare.

Practic, ce se întâmplă? Genele înregistrează pe suprafaÅ£a lor fiecare multiplicare pe care au generat-o (în regiunea telomerelor - determinând o scurtare a acestora) iar în timp obosesc ÅŸi generează mai greu multiplicările celulare. Nu am menÅ£ionat termenul de telomere mai înainte ca să vă arat cate ÅŸtiu ci ca să pot spune acum că există anumite enzime numite telomeraze cu rol în repararea acestor regiuni ale genelor. Aceste enzime se găsesc la nivelul celular în proporÅ£ii diferite în funcÅ£ie de tipul celulelor ÅŸi de rolul acestora (cel mai mare procent se află în cadrul celulelor din sistemul imunitar ÅŸi în celulele stem). Există cercetări ÅŸi în ceea ce priveÅŸte telomerazele ÅŸi aplicarea acestora în scop terapeutic (o minusculă parte din terapia genică).

De ce am scris rândurile astea, ca să-i dau Matrixxx-ului o speranÅ£ă în ceea ce priveÅŸte nemurirea (sau măcar prelungirea duratei de viaÅ£ă).

La probleme de potenÅ£ă nu mă bag.......

OOooo.... ÅŸi grijă mare cu "măicuÅ£ele" alea, ce folos că eÅŸti nemuritor dacă ajungi să ai probleme la prostată......  ;D 

fara moarte , viata ar fi un chin perpetuu si n-ar mai merita traita.

batrinetea dezvaluie eventualele diamante invizibile in anii tineretii .

moartea nu face decit sa le dezgoleasca complet.

cu alte cuvinte : nu stii niciodata daca si cind te va lovi cancerul.

...

Treaba cu cancerul, este foarte simpla dar, cum lucrurile simple nu ni le plac foarte mult, am invatat si invatam in continuare sa le complicam si apoi, orgoliosi fiind, nu mai dam inapoi ca vezi doamne, ne-ar cobora in ochii interlocutorului, ne-ar afecta imaginea, am deveni ciudati daca nu am fi si daca nu ne-am comporta ca majoritatea...

De cand ma stiu, am fost â€medicul†meu. In 36 de ani cati am, pot sa numar pe degetele de la o mana de cate ori am fost bolnav si inca mi-ar mai ramane. Am citit si citesc mult pentru asta si, am gandit si gandesc singur, am analizat, am comparat, am sintetizat si apoi am tras concluzii.

Nu ma astept sa ma credeti toti pentru ca, nu m-au ascultat cei apropiati. Un caz concret ar fi cel in care am incercat sa atrag atentia asupra alimentatiei unui nepotel, mama sa, raspunzandu-mi sa-mi educ eu copilul meu, si dupa vreo doi ani nepotelul, la varsta de 4 ani a fost diagnosticat cu diabet de gradul l. Acuma, este foarte greu sau imposibil de restabilit situatia anterioara. Un alt caz, ar fi cel in care mama celui mai bun prieten de-al meu (care este medic si cadru universitar la facultate de medicina) s-a imbolnavit de cancer. M-a afectat foarte mult moartea ei pentru ca, si pentru mine a fost ca o mama. Cand a fost diagnosticata cu cancer i s-a prescris imediat chimioterapie. Degeaba am incercat sa spun ca ii va distruge tot sistemul imunitar, ca apoi ar putea muri dintr-o alta afectiune minora si ca ar fi o alternativa in a urma un tratament constand intr-o dieta compusa numai din fructe si legume... Eu nu cunosc nicio persoana care sa fi scapat definitiv de cancer cu chimioterapie.

Cea mai mare multumire a mea, recompensa pentru tot ce am citit si aplicat in domeniu, este ca am reusit sa o tin departe de boli pe fiica-mea prin alimentatia si ingrijirea pe care i-o dau si, pana acuma, la varsta de 7 ani, pot spune ca nu s-a imbolnavit chiar daca a mers la cresa si apoi la gradinita de la varsta de doi ani, nu a lipsit niciodata pentru motive medicale, chiar daca s-a jucat cu toti cainii vagabonzi pe care i-a intalnit. Cei care cunosc situatia, spun ca avem noroc...

Hai sa nu o mai lungesc. Recomandarea mea, daca vreti sa fiti sanatosi, este sa reduceti cat mai mult aciditatea organismului prin alimentatia pe care o consumati. Cam toate organismele patogene, se dezvolta numai intr-un mediu acid. Daca rezolvati problema terenului, â€microbul†nu mai conteaza.

Heimdallr, multumesc pentru raspuns. I-am transmis un mail cu adresa web. Poate o sa accepte  produsul natural prelucrat daca cel numai natural 100% consumat de mine â€nu-i bunâ€.

Dimineata, dupa ce ma trezesc, ma spal pe dinti cu o pasta care nu contine fluor, apoi beau apa plata sa ma hidratez (fara fluor) si dupa 15 minute, mananc aproximativ 10 boabe de catina. Micul dejun, il mananc apoi dupa o jumatate de ora.

Pentru a avea catina pe tot parcursul anului, mi-am facut rezerve in mai multe pungulite pe care le tin in congelator iar dupa decongelare catina o tin intr-o caserola, in frigider.

post-952-12877881743688_thumb.jpg

(Å£i-o spune un om care nu crede în medicina naturistă ÅŸi miracole)

In general, medicii nu cred in medicina naturista. La fel si prietenul meu. A avut totusi o scapare, atunci cand colegii lui, tot medici, i-au spus ca nu mai pot face nimic pentru mama sa dar, a fost prea tarziu. Atunci a apelat la mine si ne-am dus la clinica de la Masloc din judetul Arad insa, a fost prea tarziu. A facut-o o data pentru mama lui. Pentru el, niciodata. De exemplu, de mai multi ani are aciditate gastrica si se indoapa cu medicamente. I-am recomadat sa manance tulpini de papadii pentru a-si trata aciditatea si el mi-a raspuns ca nu-i vaca.

Altfel spus: nu mă opun acestor metode de tratament, dar încă nu le-am văzut eficienÅ£a. Cum spuneam, pot fi eficiente în menÅ£inerea sănătăÅ£ii, dar, în ce priveÅŸte recâştigarea ei...

Nici eu nu ma opun tratamentelor medicale/spitalicesti, si sunt de acord cu ele in cazurile exceptionale atunci cand nu mai este timp pentru un tratament naturist care, de regula, este mai lung decat unul cu antibiotice (ma refer la cazurile foarte grave). Numai atunci, sunt de acord ca medicamentele care omoara agentii patogeni, sa-mi omoare si din celulele sanatoase.

Calea de mijloc e cea mai ghireapta din toate : nici sa pape omul numa' vegetale, da' nici numa' animale; sa nu uitam ca omuletul, de cand a fost conceput si pana s-a nascut, a fost hranit numa' cu produse animale, din corpul mumesi; cunosc parinti vegetarieini care-si hranesc urmasii, cam de pe la un an, numai cu vegetale - proteine, grasimi mai de loc si multa celuloza (care nu e asimilabila!!); ce vor ajunge  acesti copii, fara proteine de origine animala? niste legume, asta-i sigur, creierul nu se dezvolta normal fara hrana animala; in ce priveste vindecarile de diverse boli, cred ca depinde ff mult de constitutia fiecaruia, niciun remediu nu e infailibil din nefericire; eu asa cred .

Nene Popey, câtă dreptate aveÅ£i, mai ales în ceea ce priveÅŸte copiii.

Eu am încercat să fiu vegetariană (vreo două săptămâni) prin anul 3 de facultate când am început să vizităm abatoarele, nici nu puteam să văd carne, dar mi-a trecut. Prefer să pap un grătar de ceafă de porc decât să mănânc un ÅŸniÅ£el de soia.

Noi oamenii suntem "construiÅ£i" să consumăm carne (nu avem prestomace ca rumegătoarele, nici colon uriaÅŸ ca leporidele sau cabalinele) vrem sau nu să recunoaÅŸtem, specia cu care ne asemănăm din punct de vedere anatomic ÅŸi fiziologic (cel puÅ£in) este cea suină, adică PORCII, care după cum bine ÅŸtiÅ£i sunt omnivori.

Se poate trăi fără carne, dar se poate trăi mult mai bine mâncând carne ÅŸi punând alături de ea legume, fructe ÅŸi cereale.

Dar nu strică din când în când (mai ales vara) să facem câte o cură de dezintoxicare încercând să consumăm produse vegetale de sezon (în cazul copiilor nu se pune, lor trebuie să le asigurăm zilnic elemente din toate grupele alimentare).

Dna doctor o mica remarca, nu cred ca porcului ii este recomandat un pahar de vin rosu in fiecare seara ;D

Eu urmez sfatul doctorului cu strictețe, 250ml vin rosu in fiecare seara si dorm ca un bebeluș .

Bogdane, apropo de păhărel, bunicul meu are aproape 90 de ani, a luptat pe front în al II-lea război mondial, a stat în lagăr la nemÅ£i, s-a întors acasă, a lucrat în industria lemnului (unde ÅŸi-a pierdut un deget) a lucrat ÅŸi lucrează în gospodărie alături de băbuÅ£a lui (coasă, sapă, creÅŸterea animalelor), mănâncă zilnic slănină, cârnaÅ£i ÅŸi altele, zice înainte de masă un Doamne'ajută ÅŸi bea un pahar de horincă (e din MaramureÅŸ). E BINE SÄ‚NÄ‚TOS.

Sper să-i moÅŸtenesc genele.  ;);D

Doamne ajuta ;D

Mai acum depinde si de vin si de mediul in care traiesti, eu aici la Bucuresti clar ca nu am cum sa traiesc mult, tonele de praf si de CO2 isi spun cuvantul iar vinul nu este mereu din ala de Focsani fara sulfiti.

Oricum planul meu e simplu, sa termine astia odata autostrada Transilvania si sa-mi fac o casa de vacanta in Apuseni (la Ocolis) unde am neste hectare de pasuni & padure .

Doamne ajuta ;D

Mai acum depinde si de vin si de mediul in care traiesti, eu aici la Bucuresti clar ca nu am cum sa traiesc mult, tonele de praf si de CO2 isi spun cuvantul iar vinul nu este mereu din ala de Focsani fara sulfiti.

Oricum planul meu e simplu, sa termine astia odata autostrada Transilvania si sa-mi fac o casa de vacanta in Apuseni (la Ocolis) unde am neste hectare de pasuni & padure .

In cazul asta o sa astepti mult si bine ;D S-ar putea sa iti creasca barba alba pana termina astia autostrada,nu au fost si nu sunt in stare sa o termine pe asta spre mare de atatia ani.

Speranta moare ultima :smile:

da,da, codoiu´ asta e de vina mereu... face chiar si gauri in ozon... produce incalzire globala...

:dreams:

Pe la jumatatea constructiei celebrei autostrazi o sa fie abandonata, pe motiv ca, la acel moment, masinile or sa zboare.

... si ca programul "Rabla" o sa reuseasca - in sfarsit - sa scoata din folosinta ultimile modele de Logan - an fabricatie 2142 - (cunoscut sub denumirea comemorativa "BOC cel POC") care isi mai taraiau ruginiturile de roti prin desertul Romaniei ...

Cu voi moare omu de inima rea, nu mai poate omu sa viseze ca poc-boc trebuie voi sa-i stricati omului (adica mie) visul ;D

Nea Bogdane, esti fericit, vinul rosu (il iubesc tare de tot) ajuta si in casnicie, dai 'nainte, nu te lasa, io iti doresc o podgorie sa ne dai si noua un kil, doua cu plata ramburs  :D;):D

1 egg + 2 mobiles = very important

1 ou + 2 telefoane mobile/65 minute de conectare între mobile.

IniÅ£iaÅ£i apelul între cele două mobile ÅŸi lăsaÅ£i 65 minute aproximativ...

ÃŽn timpul primelor 15 minute nu se întâmplă nimic;

După 25 minute, oul începe să devina cald;

După 45 minute oul este fierbinte;

După 65 minute oul este copt.

Concluzia:

RadiaÅ£ia imediată a mobilelor are capacitatea să modifice proteinele oului. ÃŽnchipuiÅ£i-vă ce poate face cu proteinele creierului dumneavoastră când aveÅ£i convorbiri de lungă durată.

P.S.

... încercaÅ£i să reduceÅ£i  convorbirile de lungă durată pe telefoane mobile...