Roberto

Care din voi se pricepe la electronica\amplificatoare vintage

9 posts in this topic

Salut, am luat de la un amic un Stereo Tuner Hi-Fi Akai model AA-1115, japonez, vechi, adica vintage, nu stiu exact anul.

L-am luat pentru ca nu il foloseste, era pe post de stand pt carcasa calculatorului si el oricum are altele.

Din pacate cica este stricat, mi-a zis ca a fost refacut odata traf-ul la el si ca ultima data cand a mers traf-ul facea un zgomot, adica barait de ziceai ca e masina de macina cafea.

L-am adus acasa, l-am curatat pe exterior si l-am desfacut sa ma uit in el, si dezastru, cel care l-a "reparat" nu a fost nici macar amator. Un fir rupt de la o iesire si firele traf-ului cositorite dar lasate asa fara nici o izolatie. Ce am mai observat e ca firele legate la traf nu corespund culorilor deloc, credca traf-ul nu este cel original.

In fine, l-am bagat in priza si....nimic, cand deodata am simtit un miros si l-am scos, credca e ceva in scurt pe acolo.

Stie cineva cum as putea sa il repar, sau daca se mai poate repara sau ce sa fac cu el ca ar fi fost fainut sa il fac sa mearga si sa il leg la niste boxe pasive.

Am fost la un magazin care repara audio-video cu un proiector mai demult si au refuzat sa il repare pe motiv ca a mai fost umblat in el, cu asta nici nu are rost sa ma duc ca in asta a fost umblat cu picioarele.

post-527-12877863804056_thumb.jpg

post-527-12877863806203_thumb.jpg

Pai in primul rand ai avea nevoie de alt traf. Citeste caracteristicile de pe el si cumpara unu similar sau rebobineaza-l daca ai rabdare. Daca nu sti cat de mare iti trebuie(daca nu e scris nimica pe el),

incearca sa afli ce putere ar trebui sa scoata statia(tipul de tranzistor final) si in functie de asta sa pui un traf. Dupa care incepe distractia....Ar trebui sa fie luat la mana tot incepand cu finalii.....daca sunt functionali sa zicem ca ar mai merita incecata o reparatie, daca nu...De fapt daca trafu e cum ai spus in descriere, verifica in primul rand finalii inainte de a lua alt traf. Daca-s dusi nu te mai chinui ca o sa te coste cat nu face.(tr finali+traf=multi bani+ probabil alte componente mai mucutze pe langa)

Am si eu un Toshiba Satellite 110CS, daca il vrea cineva pentru colectie & stuff, il poate avea.

E ecranul spart... nu boot-eaza.  ;D

O sa merg sapt viitoare cu el la un atelier de reparatii sa vedem ce e cu ea. Nu stiu exact puterea ei, abia am gasit ceva desprea ea pe net, ba 2x25, ba 2x18 ba 100w, cerc e ca are 4 iesiri, radio tuner, tot felul de controale, etc.

Am si eu intr-un dulap un Video Player Akai in stare impecabila, il foloseam cand aveam PlayStation ca are si TvTuner si intrari iesiri audio\video, telecomanda, etc.

Daca e vre-un colectionar...sa ma contacteze

Si cat vrei pe el?  ;D

La schimb, cu un laptop nou! :D  :D

Glumesc. E gratis! 

vreau eu video-ul - bineinteles daca mai e de actualitate si functioneaza.

O sa ma uit la el, ultima data mergea tipla, trebuie sa il conectez la TV si sa caut o caseta VHS, sper sa mai am.

iti multumesc. Sa-mi dai un PM - sa nu largim prea mult topicul tau de-aici.

:3some: