alex

un sfat pentru achizitionarea unei drujbe,va rog :)

19 posts in this topic

As dori sa achizitionez o drujba.  ;D

M-am tot uitat eu pe internet,dupa diferite marci/modele/review uri ,dar cele de marca(gen stihl ,husqvarna) mi se par groaznic de scumpe.

Mentionez ca o sa fie folosita 2,3 zile /an deci ma orientez din start spre ceva mai ieftin.

Am gasit pe okazii doua care s-ar incadra bugetului,dar nu ma pricep in domeniu.

http://www.okazii.ro/catalog/33758294/Drujba-goodluck-made-in-Germany.html

http://www.okazii.ro/catalog/33226762/DRUJBA-PE-BENZINA-noua-pret-bun.html

V-as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta. Nu caut pareri profesioniste,deci orice parere e binevenita.

Multumesc anticipat !  :-*

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aia GoodLuck e cu urari de bine prin manualul de utilizare, sa nu-ti pice copacu'n cap ?

E si cu rugaciuni ? ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hai bah,nu fi rau si help me :)

Nu stiu ,o sa-l intreb pe vanzator .  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca o s-o folosesti in jurul casei mai bine ia-ti una electrica http://www.neomax.ro/Makita_UC3020A_Puterea_absorbita_1800_W_37_kg__Motoferastraie_Electrice-p17113s1513.html sau ceva mai de firma chiar second-hand, alea pe care le-ai gasit tu is facute pe fundu' vaporului.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am avut placerea sa folosesc cateva marci,dar nu exista decat 2:still si husqvarna!

pentru casa.ia un prelungitor lung si poti achizitiona makita! (o marca de tot respectul!)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cea electrica e suficienta pentru casa, dar daca ai nevoie de ea undeva mai departe de casa, sa iei in considerare si cablul pentru prelungitor.Eu am una electrica, cea mai ieftina din praktiker, parca "realm", si crede-ma , am tras pe ea de iau zburat fulgii ;D , dar am pus un lant de firma...stihl. Daca folosesti rar unealta, si ai grija de ea, nu cred ca merita sa arunci banii pe ceva "nume".Pe cele electrice ai garantie 2 ani, si aici apare un mic avantaj; Insa la banii astia, probabil e mai ok cea pe benzina, avantaj=nu depinzi de curent, si poti sa o folosesti oriunde.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cred ca e cazul sa-mi spun si eu parerea.

In primul rand trebuie sa vezi ce si unde ai de taiat. Avantajul celor electrice este ca nu stai tot timpul sa faci amestecul de benzina cu ulei pentru motor, nu ti se deregleaza in timp carburatorul, deci intretinerea este mult mai usoara dar trebuie sa ai o sursa de curent. Le-ai bagat in priza si au pornit. Nu uita sa folosesti ulei de lant, altfel ti se va uza foarte repede si lantul si sina de taiere. Nu sunt bune pentru taiat copaci, se folosesc in special pentru scanduri si ceva lemne de foc, dar nu de grosimi mari.

Fierastraiele pe benzina au avantajul unui cuplu mai mare la lant (in functie si de puterea motorului, bineinteles), independenta energetica, poti taia cu el unde doresti, este mai greu dar poti efectua taieri mai grele, taia copaci, lemne pentru foc. Trebuie sa intelegi ca fierastraie ieftine si bune nu prea sunt. Un fierastrau bun, pe benzina, incepe de pe la 300 Euro, fara TVA, deci daca te incanta sa dai 5-6 mil pe unul de la Bricostore sau de la alt homecenter este alegerea ta.

In general, pentru casa e suficient unul cu lama de 35cm, cu putere de 2CP, cu el iti poti taia lemnele de foc.

Nu te lasa ademenit de lungimi de lama mari, 40-45cm sau mai mari pentru ca este foarte posibil sa te apuci sa tai lemne mai groase si sa nu duca motorul.

De asemenea trebuie sa acorzi atentie mare la formarea amestecului. De obicei se recomanda amestecul sa fie facut la proportia de 1:50 pentru uleiuri dedicate pentru motoare in doi timpi (adica mai pe intelesul tuturor, la 1litru benzina, 20ml ulei). Cel mai bine, pentru a nu gresi, apeleaza la un distribuitor de fierastarie si o sa-ti explice care este proportia optima in functie de uleiul pe care il are.  Daca nu ii faci amestecul corect, risti ori sa ii bagi prea mult ulei ceea ce nu este bine ori prea putin cu riscul calarii motorului (nu e caz de garantie).

Cred ca ti-am facut capul prastie cu astea, dar e bine sa stii cat mai multe atunci cand le cumperi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc tuturor pentru raspunsuri !

M-ati pus pe ganduri cu cel electric.

Cu el o sa se taie(100%) lemne de foc,nu copaci. Lemne care sunt imprejuru` casei. Singura intrebare pentru cel electric,cat de puternic trebuie sa fie,pentru o lama de 30cm  ?

Pe aceasi pagina cu linkul lui xydexter am gasit la oferta un fierastrau dolmar : http://www.neomax.ro/Dolmar_PS34_Capacitate_cilindrica_33_cm%C2%B3_Putere_13_kW_Motoferastraie-p17094s1496.html

Despre asta,ce parere aveti ?

ps,m-am lecuit cu cele facute pe fundul vaporului :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Consumul celui electric ,cati Kw/ora ?

dar am pus un lant de firma...stihl.

Poti sa-mi spui mai multe despre asta ?Cum aleg lantul potrivit ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

In primul rand niste clarificari care se impun.

Din 1991 Dolmar Gmbh (locatia este in Hamburg) a fost cumparata de Makita Corporation (Japan) si de atunci se produc scule atat Dolmar cat si Makita, depinde de piata pe care se vand. diferenta intre ele este doar carcasa (portocalie sau albastra), lama si lantul (personalizate Dolmar sau Makita). Lanturile si sinele sunt Oregon, unul dintre cei mai mari producatori mondiali (Husqvarna foloseste tot Oregon). Competitia pe piata fierastraielor se da intre Stihl, Husqvarna si Dolmar/Makita. Deocamdata primii sunt mai bine reprezentati dar trebuie retinut faptul ca Dolmar a inventat primul fierastrau pe benzina in 1927.

In legatura cu fierastraul ales, PS34 iti recomand sa te uiti si la  http://www.makita.ro/Motofierastrau-cu-lant-DCS3501-p195-p2.htm.

Sunt mai multe avantaje fata de PS34; carterul este din aliaj nu din plastic, schimbul de caldura fiind mult mai bun, pornirea este mult mai usoara si este un model nou.

Oricum PS34 este entry level si este destinat sa-l ai pe langa casa, sa toaletezi pomii, mai putin recomandat diind pentru a taia carute de lemn. Este pentru lucrari usoare.

Eu iti recomand pentru casa DCS3501.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai consumul e in jur de 1,5 kw pe ora, aia de ti-am aratat-o eu are 1800 de wati, nu e mult, dar nici nu cred ca duce lame mai mari de 30. Daca o folosesti numai pt lemn de foc pe langa casa e mai mult decat suficient, o sa poti taia lemne de cel putin 50 de cm diametru. Lantul il alegi in functie de lungimea lamei, sunt mai multi producatori ok, stihl, oregon... La electrice ti-am aratat makita fiindca mai am niste scule electrice de la ei, toate de foarte buna calitate. De alte marci nu stiu ce sa-ti zic, poate stiu altii mai bine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ar mai fi varianta electrica, la 1800W ar fi echivalentul unui fierastrau pe benzina de 2.4CP. La puterea asta poti lua linistit si lama de 35 cm, adica modelul UC3520A de la Makita. Si nu uita sa-ti iei si pila de lant pentru ca se va toci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@popicu,ajuta-ma te rog cu preturile la cele pe care le-ai postat,nu le gasesc ..

@xydexter,nu ma gandesc la o lama mai mare de 35 de cm ,iar la consum e super ok :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alex

nu pot sa te ajut cu preturi, trebuie sa te adresezi unui distribuitor din zona ta sau sa te uiti pe neomax. Fiecare isi face propria politica de pret, asa ca poti gasi diferite preturi la acelasi produs.

Pentru distribuitori, foloseste  http://www.makita.ro/distributie.php

Share this post


Link to post
Share on other sites

multumesc pentru raspunsuri si informatii baieti.

astept sa vina cash-ul si ma pun pe treaba.  :D

o sa va tin la curent cu achizitia. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Consumul celui electric ,cati Kw/ora ?

Poti sa-mi spui mai multe despre asta ?Cum aleg lantul potrivit ?

Eu am fost cu lantul vechi la magazinul reprezentant, unde am aratat ce lant am , si ei mi l-au dat, a costat 50 lei in primavara, si crede-ma am taiat cred ca un camion de lemne, de prin gradina. Modelul meu e un no-name, dar am taiat in cca 2 luni atat pomi(pe care i-am si facut bucati) , cat si toaletare la copaci mari.Poti taia si lemne f groase, dar la cea electrica sa nu fortezi...Si drujba electrica are ungerea lantului cu ulei automata(de fapt un mecanism mecanic).

La cea electrica(am desfacut o drujba) mecanismul de tractiune a lantului este din plastic(!), iar daca fortezi , risti sa se duca dantura. Sincer eu am primit drujba si avea rola  cu dintii polizati. Am gasit la un magazin de piese(marca STERN) rola, care s-a potrivit la a mea, si am taiat destul cu ea, am consumat vreo 5 L de ulei la lant... ::)

Apropo, la magazinele de specialitate, de unde cumperi lantul, tot acolo poti sa-l si ascuti, au un dispozitiv mai special, poti gasi ceva pe aproape, la praktiker.

Share this post


Link to post
Share on other sites

wow

ce de informatii

noroc ca mi=am luat drujba-hu......varna= altfel ma bagati in ceata  ;D:D;D:D;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

si sa va spun ceva

poti sa ai lantul cel mai tare de pe piata, cind da in CUI se face varza ;D ;D ;D ;D ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now