Sign in to follow this  
Followers 0
contdezactivat

Cum schimb sticla la oglinda?

11 posts in this topic

Salut!

De ceva timp oglinda de pe partea dreapta nu se mai incalzeste, fapt usor de observat acum, odata cu venirea anotimpului rece.

Ieri am incercat sa fac operatiunea conform instructiunilor din Vadis dar dintr-un motiv sau altul nu merge asa.

Nu as vrea sa stric ceva pe acolo, de aceea va cer si voua sfatul.

Alta chestie: pe dreapta e oglinda asferica si pe stanga e normala. E normal asa?

Merci.

post-924-12877870636689_thumb.jpg

la mine se da asa intr-o parte,cum arata in vadis,pe urma in spate are o siguranta rotunda,de care se invirte intr-o parte si iese sticla afara.apoi activezi dezaburirea si verifici daca ai tensiune la firele ce vin la sticla.daca nu vine tensiune,verifici traseul firelor,undeva ai contact inperfect.daca vine tensiune,atunci incalzirea la oglinda este defecta.bafta.

daca ai oglinzi electrice este foarte simplu dar migalos.

eu am facut aceasta operatie; dai oglinda maximum jos si stanga si ai sa vezi 2  capete de holsurub in stea. Iti trebuie o surubelnita subtire ca nu pre ai loc, faci aceeasi operatie si in partea cealalta. Dupa ce o scoti si nu ai contact imperfect sigur este infasurerea de pe oglinda vezi ca este foarte subtire si se sparge foarte usor daca vrei sa o dezlipesti de pe suport eu am reusit sa o sparg incearca cumva cu apa calda pt a se inmuia lipiciul succes!

Inca tot nu am rezolvat.

Cred ca ceea ce impiedica oglinda sa iasa prin metoda din Vadis este adezivul(butilic) dintre oglinda si motoras. Tin minte cand am desfact-o pe cea din stanga avea asa ceva... dar atunci era cald si s-a deslipit f usor.

Mai incerc zilele astea.

P.S. Pot inlocui adezivul ala cu silicon?

siliconul transparent este foarte bun.ai grija sa nu rupi ceva pe acolo.eu am rupt la prima oglinda care am desfacuto.

Siliconul transparent este foarte ok, DAR dupa ce lipesti propriu-zis farul la loc, il lasi la uscat bine, macar o zi. Faci asta lasand farul fara becuri si mansoanele de cauciuc, ideea este ca trebuie bine ventilat in interior.

le: acum am vazut ca nu se vorbeste despre faruri, si nu gasesc optiunea de a sterge mesajul.    :(

Daca tot folosesti silicon vezi sa fie transparent , sanitar , de la BISON . Deocamdata e cel mai bun de pe piata si accesibil ca pret , 13 lei tubul .

oglinda este lipita de suport,de motoras aste prinsa prin clicuri. Daca am putin timp astazi am sa o desfac pe a mea si am sa pun poze

desfaci cele 4 suruburi pt a scoate rama apoi usor cu surubelnita desfaci clicurile

post-1844-12877870765877_thumb.jpg

post-1844-12877870767166_thumb.jpg

post-1844-12877870768401_thumb.jpg

post-1844-12877870769727_thumb.jpg

post-1844-12877870770811_thumb.jpg

Inca tot nu am rezolvat.

Cred ca ceea ce impiedica oglinda sa iasa prin metoda din Vadis este adezivul(butilic) dintre oglinda si motoras. Tin minte cand am desfact-o pe cea din stanga avea asa ceva... dar atunci era cald si s-a deslipit f usor.

Mai incerc zilele astea.

P.S. Pot inlocui adezivul ala cu silicon?

ai reusit pana la urma?

Nu... a venit frigul si nu imi mai arde de surubarit pe afara... arde doar vinul pe foc. :)

Multumesc pentru informatii.  ;)