Posted 5 Jan 2010 · Report post Buna ziua si LA MULTI ANI TUTUROR POSESORILOR DE VOLVO!Ma intereseaza cat costa o rezistenta pentru comutatorul de viteze (4 trepte) la ventilatorul de aer, pentru VOLVO 850.Va multumesc!Numai bine va doresc! Share this post Link to post Share on other sites
Posted 5 Jan 2010 · Report post Ce defect ai - nu mai merge ventilatorul deloc sau merge doar pe viteza superioara ? Ai climatronic sau manual sistemul ? (la climatronic ai grade in jurul rotitelor, la cel manual nu).Te intreb deoarece sistemul climatronic foloseste un tranzistor MosFet (cu un radiator destul de mare) pentru a controla viteza ventilatorului - iar la sistemul manual este doar un "pachet" de rezistente, legate in serie. Tranzistorul original nu se mai gaseste (MJ802) insa poti incerca un echivalent, consultind un electronist inainte sa-ti iei alt modul. Pe unele module mai noi au fost puse tranzistor 2SK1423 care are echivalenta cu STP140NF55 (TO-3p) - daca ai noroc sa fie de-asta. Pe modulul climatronic, "tranzistorul" are 2 conectori, pe cel manual doar unul. Iar la modulul manual - nu cade rezistenta aia mare (albastruie din poza atasata) ci siguranta aia termala (care are o "excursie" de 216 grade Celsius pentru a proteja rezistenta in caz de supraincalzire). Ti-am pus si o schema mica, in caz de nu gasesti originala (apeleaza la un electronist care stie putina meserie si o rezolvi usor). Ai aici datele din schema aia:A = 0,3 Ohm B = 0,6 Ohm C = 1,3 Ohm iar siguranta termala e de tipul : MICROTEMP SNKBNT Y4A16 TF 216CAi rabdare putin si iti spun si preturi, sa caut citeva referinte Bafta ! Share this post Link to post Share on other sites
Posted 5 Jan 2010 · Report post pentru modelul cu clima manuala - din America (mai pui transportul) = 78 dolarihttp://www.fcpgroton.com/product-exec/product_id/1689/nm/1993-1997+Volvo+850+Blower+Motor+Resistor+%28for+models+w+o+climate+control%29sau pentru modulul climatronic, tot din America = 115 dolarihttp://www.fcpgroton.com/product-exec/product_id/1691/nm/1993-1994+Volvo+850+Blower+Motor+Resistor+%28for+models+with+climate+control%29Poate pe aici gasesti mai ieftin, insa ma indoiesc. De aceea ti-am dat sfaturile mele - poti sa incerci sa repari decit sa cumperi, uneori... Share this post Link to post Share on other sites
Posted 5 Jan 2010 · Report post Va multumesc mult pentru raspunsul prompt pe care mi l-ati trimis.Este cel de 78 usd.Tot respectul din parte mea!Numai bine va doresc! Share this post Link to post Share on other sites