Posted 30 Mar 2010 · Report post Am o problema pe stanga fata.Am schimbat rulmentul de sarcina si talerul de pe arc, care avea uzura, mai exact gaura pe unde intra tija amortizorului era frecata de axul acestuia si era ovalizata . Asta acum vreo 5000 km.A inceput sa faca urat din nou, si am luat rulmentul de sarcina sa-l schimb. Surpriza .Talerul era din nou uzat, la fel ca anteriorul.Sa fie de vina flansa amortizor? sau axul amortizorului sa fie stramb. Parca , dupa ce am montat la loc sistemul arc- amortizor,axul nu era chiar in centrul talerului .Dar nu sunt sigur, deoarece am montat inapoi talerul vechi, si ovalizarea ma poate deruta.E posibil sa fie stramb axul amortizorului? Sau e de vina flansa amortizor?Sau poate fi din alta parte? Share this post Link to post Share on other sites
Posted 31 Mar 2010 · Report post Revin cu o intrebare. Are voie axul amortizorului sa aiba joc in corp? Share this post Link to post Share on other sites
Posted 31 Mar 2010 · Report post Se poate sa aiba joc in corp, cand e destins la maxim se vede cel mai bine(ridicat pe elevator) si misti de ax. Share this post Link to post Share on other sites
Posted 31 Mar 2010 · Report post L-am scos de pe masina, si are joc, dar nu exagerat. Crezi ca poate cauza uzura la talerul de pe arc? Share this post Link to post Share on other sites
Posted 12 May 2010 · Report post taler pt arc de unde ai luat?ca eu nu il gasesc..eventul daca ai si un cod Share this post Link to post Share on other sites
Posted 13 May 2010 · Report post Asta este:http://www.partsforvolvosonline.com/product_info.php?cPath=2_532&products_id=5910Dar e scump ...rau ,aici la noi-vreo 3-4 milioane... Cred ca e mai ieftin aici cu tot cu transport... Incearca sa-l reconditionezi=sudura,apoi strung. Eu dupa ce am schimbat unul, la nici 3000km s-a dus si l-am "reparat''. Merge!Problema Zic eu e de la amortizoare, au joc si permite atingerea tijei cu talerul. Share this post Link to post Share on other sites