makedon

noua rovinieta

6 posts in this topic

<a href="http://www.mediafax.ro/social/rovinieta-cu-valabilitate-de-trei-luni-intra-in-vigoare-de-la-1-august-5760093/">noul model e rovinieta</a>

"Sistemul electronic de emitere ÅŸi control al rovinitei va intra în funcÅ£iune la 1 august, urmând ca ÅŸoferii fără documentele care atestă plata acesteia să achite Companiei de Drumuri despăgubiri în funcÅ£ie de tipul vehiculului, respectiv între 28 ÅŸi 1.210 euro, ÅŸi amenzi cuprinse între 250 ÅŸi 4.500 de lei. "....

platim tot felul de taxe...inca una...

si noua cine ne va oferii dezpagubiri ca stricam masinile?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hai ca platim,dar asfaltu cand se toaarna?Cand se termina accei 2000 km de autostrada?Astia te fac sa mergi cu bicicleta.Ne adaptam din toate punctele de vedere dar fara asfalt,pacat.Sunt multi turisti care ar dori sa vizitezi Romania,mai ales Brasov,dar drumurile isi spun cuvantul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

se toarna... acu' il coace... il toarna cu lingurita si in netezesc cu cutitul de peste;)

nici cu bicicleta nu o sa mai avem pe unde merge...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai daca vin prea multi cu bicicleta/trotineta ,astia ar fi in stare sa puna alta rovinieta(special).Da chiar pentru carute de ce nu sunt? :smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

crezi ca nu sau gandit si la asta? astepta si ei sa se mai inmulteasca astia cu biciclete/trotinete...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ati platit rovinieta? Atentie! 500.000 de soferi, amendati!

Dupa ce a pus in functiune acum o luna sistemul electronic de taxare, Compania de Drumuri trimite de vineri primele amenzi si anunta o cifra record de contravenienti.

500.000 de soferi au fost depistati fara rovinieta valabila, gratie camerelor de supraveghere din trafic.

In dispeceratul de la Drumuri Nationale, o echipa intreaga valideaza zilnic mii de poze. De aici, sunt transformate in contraventii si trimise la posta de unde sunt puse in plic si trimise acasa proprietarului ghinionist.

Un sistem sofisticat, dar simplu in esenta. Camerele fixe amplasate pe 10 drumuri nationale si alte 84 de echipaje mobile verifica instantaneu in baza de date daca ati platit taxa de drum. Vestea proasta este ca in ultima luna, de cand a fost pornit sistemul, doar jumatate dintre masinile verificate aveau rovinieta valabila.

Semn ca e mai greu sa pacalesti calculatorul, iar incasarile au crescut cu 50% fata de anul trecut. Sunt estimate la 200 de milioane de euro pentru 2010, insa nu ajung decat pentru carpeli si deszapezire, ca de autostrazi noi nici nu poate fi vorba. Soferii pot fi amendati chiar si pentru drumul pana la hipermarket, daca acesta se afla dincolo de limita orasului. Camerele pot surprinde ilegalitatile oricand si oriunde, iar cea mai mica amenda este de 360 de lei.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/social/ati-platit-rovinieta-atentie-500-000-de-soferi-amendati.html

Edited by roco

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now