Guest Nelu

Fenomenul downshifting, pro / contra?

Fenomenul downshifting, pro / contra?   17 votes

1. 1. Fenomenul downshifting, pro / contra?

• pro
      13
    • contra
      4

Please sign in or register to vote in this poll.

54 posts in this topic

nu stiam eu de ce nu pot sa dorm ! ;D

Oricum trebuie sa recunosti ca in WE faci downshifting dar nu stiai ca asa ii zice ;D

In WE trecut am facut down de tot, am facut prima baie in Marea Neagra pe anul asta  :D :D :D

Va pun poze diseara.

cam racoare afara, nu ai bagat nimic antigel? :P

E greu sa te mai intorci la conditiile anterioare, pentru toata lumea.

downshiftin inseamna sa involuezi iar acest lucru nu e caracteristic speciei umane......

Toti suntem indreptati catre evolutie.... acum depinde de pretentiile si aspiratiile fiecaruia.

Ideea de downshiftin este scoasa de oameni lenesi de oameni care s-au plafonat in gandire sau se complac situatie.

Nu ne putem opri aici, asta inseamna sa nu mai evoluam.

Ar fi multe de discutat insa ma opresc aici

Nu sunt de acord cu asta, sunt insa de parere ca am luat-o razna si foarte multi inteleg prost ideea de evolutie. Prin evolutie vreau sa spun absolut totul care aduce un lucru pozitiv tie.

Suna bine pentru ca ne-am putea odihnii creierele f obosite de conditiile si nesiguranta tarii dar.....  odihna creierului inseamna indobitocirea si ne-am intoarce la stadiul de maimute.......

Nu sustin impunerea unei astfel de teori.

Sunt curios câți dintre voi aÈ›i rezista fără internet timp de 2 zile ?

io rezist 1 luna. cind vine vre-un vas militar in zona, satelitii "adorm" pina pleaca ala d-acolo. nu mai merge decit e-mailul...

noroc ca ma schimb la 30 de zile.

Hai sa trecem la alt nivel:

Teorema salariului

TEOREMA SALARIULUI spune ca inginerii si oamenii de stiinta nu pot NICIODATA sa castige la fel ca oamenii de afaceri si comerciantii. Aceasta teorema poate, in sfarsit, sa fie demonstrata prin rezolvarea unei ecuatii matematice simple. Ecuatia se bazeaza pe doua postulate foarte cunoscute:

Postulatul nr. 1: Cunostintele inseamna Putere

Postulatul nr. 2: Timpul inseamna Bani

Orice inginer stie ca: Puterea = Munca / Timp. De aici:

1. Putere=Munca / Timp, 2. Cunoasterea=Putere rezulta Cunoasterea=Munca / (Timp=Bani) rezulta Cunoasterea=Munca / Bani rezulta Bani=Munca / Cunostinte.

Din formula, prin aplicarea conditiilor la limite (0 si – respectiv – infinit) obtinem:

1. lim (cunostinte spre 0): Bani=infinit

2. lim (cunostinte spre infinit): Bani=0, in conditiile in care constanta Munca este oricat de mica sau de mare.

Prin urmare, cand Cunostintele tind spre zero, Banii tind catre infinit, oricare ar fi valoarea atribuita Muncii, aceasta putand fi foarte slaba.

Invers, cand Cunostintele tind spre infinit, Banii tind spre zero, chiar daca valoarea Muncii este ridicata.

De unde urmatoarea concluzie, evidenta: Cu cat cunoasteti mai putin, cu atat mai multi bani veti castiga.

ecuatie.doc

" ..... "

mai bine ramaneam prost. mai vreu sa fiu si inginer  ;D

Mai Nelu asta e cea mai mare prostie pe care am auzit-o in viata mea, pai iti dau cateva exemple Bill Gates, foarte destept si foarte bogat, George Soros idem, Steve Jobs idem si nu mai continui ca sunt prea multi, toti au averi estimate la multe MILIARDE DE DOLARI .

nu uita de jiji  ;D

De unde urmatoarea concluzie, evidenta: Cu cat cunoasteti mai putin, cu atat mai multi bani veti castiga."

fara sa te  simti ofensat sau jignit, da-mi voie sa te contrazic.

tu spui, sau citezi, ca: oricata munca ai depunde, banii tind catre infinit, chiar daca munca este slaba. Apoi, mai spui ca atunci cand cunostintele tind spre infinit, banii merg spre 0.  Pai daca ai cunostinte, valoarea muncii este mai ridicata, pentru ca muncesti "cu cap" cum se spune. Acum, depinde de fiecare cum intelege sa munceasca, cu cap, sau fara cap, in functie de interesul fiecaruia. daca pui in aplicare cunostintele intr-un anumit  domeniu, o sa ai un rezultat al muncii mai bun, si implicit un beneficiu mai mare, indiferent de pozitia pe care o ai, angajat sau angajator. nu prea cred ca daca te limitezi , in ceea ce priveste  cunostintele, priceperea intr-un anumit  domeniu de activitate, o sa ai mai mult de castigat. poate daca joci la Loto sau cine stie ce ....

La tanc!

Mai Nelu asta e cea mai mare prostie pe care am auzit-o in viata mea, pai iti dau cateva exemple Bill Gates, foarte destept si foarte bogat... Steve Jobs idem si nu mai continui ca sunt prea multi, toti au averi estimate la multe MILIARDE DE DOLARI .

Din cate stiu eu, astia doi au facut banii/miliarde dupa ce au trecut de la nivelul de ingineri si oameni de stiinta la nivelul de oameni de afaceri si comercianti, altfel, faceau altii miliardele, ei, in cel mai fericit caz ar fi ramas la nivelul milioanelor, la urma urmei bune si alea dar incomparabile cu castigurile din afaceri si comert.

nu uita de jiji  ;D

... cuvintele sunt cu prisos.

Si asta ii face prosti sau cum ? Sunt mai destepti decat erau acum 20 de ani.

Mai exista in lumea asta un mare arhitect(cel mai mare), te las pe tine sa-l descoperi, e plin de bani si creațiile lui sunt uluitoare .

Partea de soft din IT este creatie, exact ca pictura, poezia si teatrul iar unele chestii din IT sunt la grad de arta.

Romanul este maestru in a baga pe toata lumea in aceiasi oala, nu toti romanii care au facut bani sunt Jiji, exista si oameni destepti care au facut bani in tara asta .

eu doar am votat....ca citesc Critica ratiunii pure sau forumul e tot aia....cred ca ma apuc de scris o carte...

Duci rationamentul la extreme si devine rusinos de neadevarat.

Ca Bill Gates a strans aproape toata averea dupa ce s-a apucat de afaceri o fi adrvarat. Daca nu era un geniu in IT cat si bussines sigur nu ajungea acolo si mult mai sigur ca nu s-ar fi mentinut in top atat timp. Dadea un tun, o lua in barba ca multi altii in urmatorul an, pierdea tot si disparea de pe piata.

Crezi tu ca toti sefii de la cimitire ajung ministrii adjuncti in Ministerul Economiei? Asta se intampla numai la noi si de aceea ne este atat de bine.

Aproape toti marii afaceristi ai lumii (NU DIN EUROPA DE EST & RUSIA) sunt persoane erudite nu niste Romani Abramovici sai Jiji Bkli, ai fi surprins sa vezi ce nivel de cunostinte au in mai toate toate domeniile.

Eu am cunoscut un englezoi acum vreo 10 ani, trimis de nu stiu ce banca, si cu care am petrecut 3 saptamani la servici, zi de zi, si orice subiect deschideam, de pana si chestii banale pana la istoria si geografia noastra, era de 10 ori mai bine informat (e destul de usor eu nefiind un geniu  ;D). Plin de bani si care lucra la varsta de 50-55 de ani ca sa scape de plictiseala.

Eu zic sa nu generalizezi bazandu-te pe exemplele proaste de la noi.

Nu bag pe toata lumea in aceeasi oala si nici nu generalizez pe baza exemplelor proaste. Am discutat putin, la alt nivel, despre upshifting, pentru ca am vazut ca nu vreti numai downshifting, am prezentat o teorema si trebuie tratata ca atare. Pe scurt, cel mai repede si cei mai multi bani ii faci ca om de afaceri sau ca si comerciant, nu ca inginer sau om de stiinta. Bineanteles ca studiile, te ajuta sa faci si mai multi bani si sa nu-i pierzi in timp.

mai puneti in calcul si norocul. probabil ca exista multi "bill gates" nedescoperiti si fara noroc.

si mai puneti in calcul faptul ca majoritatea milionarilor (miliardarilor) ok din punctul nostru de vedere, nu-si pot justifica primul milion. deci au o avere bazata pe furt, chiar daca ulterior au fost corecti.

nu cred ca exista vre-un om pe pamintul asta care sa fi acumulat miliarde de dolari corect.

vorba lui tomita : "critica ratiunii pure"

Bill Gates a fost printre primii intr-un domeniu care era la inceput, a profitat de conjunctura favorabila, a mai si furat niste idei si cod sursa...

au fost 3 oameni la inceput, nu doar gates. au cumparat QDOS cu 50k $ (s-a dovedit a fi cea mai proasta afacere din istoria IT-ului pentru vanzator), i-au zis PC-DOS si l-au pus pe IBM pc-uri. unii dintre noi il stim/l-am folosit sub numele de MS-DOS. ca gates e un geniu e deja "folclor" si nu are nici o legatura cu realitatea

Va dau eu un domeniu unde daca reusiti va umpleti de bani:

Ia inventati voi un aparat de teleportare sa va injure dupa vreo 30-40 de ani ca ati fost oportunisti si de fapt sunteti niste incompetenti.

E mai bun Videanu si liota ca au avut idei de afaceri sclipitoare si prin know-how si munca asiduua au prosperat ajungand la averi incomensurabile.

n-am sugerat incompententa la BG! doar ca lumea isi explica eronat averea lui gates prin prisma presupusului lui "geniu"! cand de fapt a inceput cumparand ieftin si vanzand scump :) uite, un geniu (programator) care a castigat banii exclusiv din ideile proprii e tipu' care a fondat tesla motors (ca sa revenim cat de cat on topic)

Bogdan, te rog uimeste-ma cu numele celui mai mare arhitect de pe lumea asta.  ;D

Frank Owen Gehry este cel mai mare arhitect ;D

Eram sigura ca despre el e vorba  :D  Aaaaaaaaa i hate him!!!!

E cel mai comercial arhitect mai bine spus! E un fel de Lady Gaga al arhitectilor  ;D