alin_ux

chiar e nevoie de reducerea pensiilor si salariilor bugetarilor ??

721 posts in this topic

AdrainWeb, esti la facultate de stat sau particulara?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mesajul pe care aceÅŸtia îl transmit este acela că un om normal nu poate avea grijă de propria existenÅ£ă prin propriile puteri.

De aceea ei îÅŸi asumă ipostaza că ar poseda autoritatea morală pentru a ne dicta ce să purtăm, cum să iubim, cum să fim părinÅ£i, ce să nu mâncăm ÅŸi - cel mai important - cum să trăim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu stiu ce sa zic

dar tot mai rau merge tara asta

cum ii pestele de la cap se impute acolo ar trebui umblat schimbat

dar nu se stie cu cine

de furat multe nu mai sunt in tara asta

sufletele muncitorilor eventual

daca as putea si as vrea mas duce dincolo pina vad cu ochii dar asta e

nui corect sa plateasca lumea pt greselile unora

mai bine sa reduca nr  parlamentarilor sa ia banii de acolo

Share this post


Link to post
Share on other sites

crezi ca se rezolva ceva ?...si daca nu le-ar da salarii de tot,e o picatura intr-un ocean..nu acolo e gaura de la buget..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Domn injiner, e un inceput bre, sa inceapa cu parlamentarii dupa aia cu agentiile guvernamentale, marile companii de stat, se face de-o ciorba pana la urma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

AdrainWeb, esti la facultate de stat sau particulara?

De stat.

Universitatea Pitesti

Share this post


Link to post
Share on other sites

am spus ca e MARE NEVOIE sa se micsoreze pensiile si salariile, chiar cu mai mult de 25 %. e adevarat !

si-mi mentin parerea !

io nu vad alta cale ca romanii sa faca si ei ,odata si-o data, o revolutie adevarata !

pentru mine, reducerea acestor venituri, reprezinta PLATA PROSTIEI NOASTRE !

a mea, a parintilor mei, a prietenilor mei, a tuturor !

romanul, ca si alte natii, reactioneaza DOAR cind i-a ajuns cutitul la os. si aceasta reducere , spre asta ne indreapta !

decit sa astepti sa mori de cancer, mai bine te operezi cit inca mai ai o sansa ! insa operatia e dureroasa si riscanta !

cind majoritatea nu va mai avea de ales, cind nu mai ai medicamente, cind copilul maninca doar pentru ca tu nu maninci, cind foamea va fi principalul dusman, atunci va fi o schimbare. pina atunci doar sperante....desarte.

O sa fii foarte dezamagit....romanii nu mai au oase... ;D sunt multi cu ele in gura...

Lumea e pur si simplu hipnotizata...sta gura casca la TV si asteapta sa se intample ceva...dar el nu face nimic.Mai concret: marea greva anuntata a fost un mare fas! Se poate comenta mult pe tema asta, dar adevarul e ca sunt asa de saraci majoritatea, incat nici greva nu-si permit sa mai faca -nu li se plateste ziua. Pe asta au mizat si politicienii.Pe langa asta, sunt asa de multe sindicate incat sunt usor de controlat de cei de la putere.

deci de lucruri mai mari...nici vorba. Poate, dupa ce vor vedea cat au luat salar o sa mai faca ceva galagie : sau o sa mai astepte pana la iarna, sa le mai dea cineva ceva... ::) .

Pun o problema: pica boc , cine vine in locul lui?poate udrea:  crezi ca chiorul o sa vrea sa faca ceva pentru tara? CATEGORIC NU!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poate sunt persoane care nu inteleg cu ce se mananca aceasta criza si de ce "toti" trebuie sa facem sacrificii si sa mai strangem putin cureaua. Avutii care mai au curea  ;)

"Prezentarea "exemplificata" a mecanismului crizei financiar-economice

Unii intâmpina dificultati in a intelege mecanismul crizei. Pentru cei   mai multi, acesta le apare ca ceva extrem de complicat si cu origini obscure. In fond, este mai simplu decât ne-am putea inchipui. Cineva a avut inspiratia de a sintetiza aceasta stare intr-un scenariu compus din zece etape.  Iata-l:

 1. Ion are o crâsma. Pentru a-si spori vânzarile, el decide sa le ofere clientilor (majoritatea - betivani neispraviti) bautura pe datorie. Isi noteaza cu grija datoria fiecarui client, tinând astfel un bilant al creditelor acordate. Pe masura ce se raspândeste vorba ca Ion te serveste acum in schimbul promisiunii de a plati in viitor,numarul clientilor creste, iar vânzarile de bautura asijderea. Pe faza, Ion profita de ocazie si scumpeste tuica si berea .

2. Un consilier bancar abil isi da seama ca afacerea lui Ion este de viitor si ii acorda acestuia un credit pentru dezvoltarea cârciumii.  Creditul este garantat cu creantele acumulate de Ion - promisiunile de  plata ale betivanilor care ii trec pragul.

3. Superiorii consilierului bancar - baieti destepti, cu indelungata  expertiza in mobilizarea resurselor financiare - refinanteaza creditul acordat lui Ion prin emisiunea a trei tipuri de obligatiuni, garantate, desigur, cu datoriile alcoolicilor: BEAU-BOND, BEAT-BOND si VOMIT-BOND.

4. Aceste titluri financiare sunt cumparate si tranzactionate apoi pe  piata internationala. Multi investitori nu inteleg ce inseamna aceste obligatiuni si cu ce sunt garantate. Cu toate acestea, cererea pentru ele creste, alimentata de cresterea continua a cotatiilor.

5. Intr-o buna zi, cu toate ca preturile continua sa urce, managerul de risc al unei banci (concediat ulterior, fiindu-i reprosata atitudinea pesimista) decide ca este timpul sa ceara plata datoriilor acumulate de betivii care frecventeaza crâsma lui Ion.

6. Datornicii nu au cum sa plateasca. Ion nu isi poate rambursa  creditul contractat de la banca si intra in faliment.

7. Obligatiunile BEAU-BOND si  BEAT-BOND isi pierd 95% din valoare.  VOMIT-BOND sta ceva mai bine, valoarea ei stabilizându-se dupa o  prabusire de 80%.

8. Furnizorii cârciumii lui Ion intâmpina serioase dificultati financiare, dupa ce clientul lor a inchis portile si dupa ce obligatiunile in care investisera masiv si-au pierdut valoarea. Furnizorul de tuica este preluat de o firma concurenta, iar fabrica de bere intra in faliment.

9. Banca este salvata de la faliment de catre Guvern, in urma unor  consultari dramatice intre partidele politice.

10. Fondurile necesare acoperirii pierderilor sunt obtinute prin impozitele platite de catre persoanele care nu consuma alcool.

   

      Nu stiu cine este autorul acestei demonstratii. Ea a circulat pe Internet. Cred insa, ca, pentru claritatea demonstratiei, ar merita un premiu NOBEL pentru economie. Si o popularizare corespunzatoare.

    Chiar daca nimeni nu invata nimic din lectiile istoriei.     Si din crize... "

Share this post


Link to post
Share on other sites

cine a facut prima greseala ?             cine a facut greseala cea mai mare ?

               banca.                                                statul.

        a ignorat riscurile              nu a controlat banca. nu a avut grija de cetateni.

si banca  si statul si-au inalcat statutul. au comis , fiecare, cite o infractiune. care e pedepsita de lege.

daca statul nu aplica legea, atunci statul trebuie schimbat (cei care reprezinta statul trebuie schimbati, iar cei care au incalcat legea trebuie pedepsiti)

                                              SIMPLU, PENTRU NISTE CETATENI !

din cauza asta zic : romania nu e formata din cetateni, ci din locuitorii ei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai, asa cum am mai spus, bancile au venit in Romania sa traga tot ce se putea trage. Normal ca au ignorat riscurile si cresterea economica gen Caritas. Cei din afara doreau cifre si cresteri cat mai mari, chiar daca erau artificial create si nu aveau baze reale de dezvoltare pe termen lung.

Imi este greata ce "corporatisti" dorim sa fim  :banghead:  cu orice sacrificiu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Comunismul NU a fost raspunsul. Istoria a aratat-o. Nu ziceti inca "China", ca vorbesc de ea mai jos.

Capitalismul NU MAI ESTE e o solutie viabila in noul mileniu, cand toate afacerile se globalizeaza.

Institutiile finaciare private nu se mai supun legilor unui singur stat, pentru simplul motiv ca, daca nu le convine ceva, fac procedurile dubioase la sucursala din alt stat, ale caror legi le convin.

Solutia este un conglomerat intre cele 2:

CAPITALISM din punct de vedere al afacerilor, COMUNISM privind moneda si capitalul monetar al unui stat. Bancile toate de stat!

Sa ma explic:

Statul (ca si banca) ii da bani lui X pentru a isi incepe o afacere, pe baza unui plan de afaceri; isi recupereaza creditul fara goana dupa profit (cum o fac actualele banci private si cum s-a dus dreaq omenirea asta in ultimii ani), ci doar cat sa isi plateasca munca cu gestionarea creditului; dupa aceea ii da banii lui Y, care isi face si el o afacere. Si asa mai departe. banii sa circule fara sa genereze dobanzi astronomice si FALSE.

Mare parte din succesul Chinei se datoreaza unui mod de gandire similar cu cel pe care l-am zis.

...

Bine, ca sa se poate aplica metoda asta la noi, trebuie sa dai un pumn serios in ochii coruptiei generalizate.

Poate candva... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MuadDib, apropo de istorie.... Am un feeling lugubru ca asistam la decaderea civilizatiei asa cum o stim....Maya, Aztecii, Babilionienii, Egiptenii...tare mie frica ca traiesc o istorie din care NU as vrea sa fac parte  :( . Nu vorbesc doar de economie, ci si de decaderea autoritatilor morale....Biserica, Stat, Control Armat, bancile din Vatican si controlul GENETIC al genomului uman  :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Exista riscul sa ne demoralizam si sa gandim asa lugubru, pentru ca orizontul nostru si asa limitat de nevoi si necesitati zilnice se ingusteaza si mai rau pe zi ce trece. Tot ce vezi la TV nu face decat sa ne indobitoceasca, sa ne termine, sa dea cu coasa in circumvolutiunile creierelor noastre...

Insa nu poti... globaliza :D

iPhone 4G apare saptamana viitoare, Starkraft2 pe 27, apar din ce in ce mai multe masini hibride, legea lui Moore inca functioneaza la CPU-uurile noastre dragi, iarba e inca verde, etc.

Hai sa nu disperam.

Tot ce se poate intampla mai rau este ca noi, romanii sa disparem. Ca natie, ca popor, partial, de tot, etc.

Si, nu stiu de ce (si cu parere de rau, dar am mai zis-o), dar asta nu mi se mai pare un lucru tragic. Ba dimpotriva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Solutia nu este nici Capitalismul Comunist.

Viitorul trebuie sa fie al unui control al statului asupra economiei prin intermediul legilor. Interferenta statului direct in economie va duce fie la comunism fie la capitalism salbatic. Neinterventia va duce la un sclavagism asupra IMM-urilor de catre marile corporatii.

Obligatia statului este de a sustine dezvoltarea prin stimularea consumului (cererii) dar tinand in frau cresterea libera a concurentei (oferta).

Teoria expusa de Victor este suficient de clara pentru situatia curenta, a crizei bancare care a declansat totul. Din aceasta, si altele asemeni, va trebui extrasa solutia.

De ce, spre exemplu, acei clienti nu aveau resursele sa achite bautura? Acolo trebuie umblat. Statul e dator sa observe cauza care a determinat necesitatea existentei betivanilor (cererea) si, concomitent, controlul prin intermediul reglementarilor legale a lacomiei bancilor (oferta).

Daca statul avea grija ca acei betivani sa isi produca necesarul financiar pentru a-si achita bautura, atunci nu se ajungea ca Ion sa se imprumute pe ~vise~.

Totodata statul trebuia sa reglementeze prin restrangerea lacomiei bancilor, si nu prin restrangerea tranzactiilor cu BOND.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu zic ca la noi,criza de care vorbiti reprezinta mai putin fata de problemele reale.Si criza aia financiara ar fi mai usor de trecut. Problema e agravarea crizei din inconstienta sau reavointa conducatorilor...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmm... Cine plateste scolarizarea ta?

Eu. Of course.

Eu pot sa explic altfel criza.

1 - Gogu lucreaza la firma SC X care produce piese de masini.

2 - Diferite service-uri cumpara piese de la SC X.

3 - Service-urile nu mai au cum sa plateasca din motivele ce vor urma.

Reatia in lant(dau un exemplu clar dar de fapt este mult mai generala)

4 - Cum SC X nu a primit banii de la service-urile auto a trebuit sa stranga cureaua. Isi mai concediaza din angajati, printre care si Gogu.

5 - Cine mai sufera cu SC X? Furnizorii de materii prime si transportatorii fiindca SC X face datorii la acestia. Urmeaza un val de concedieri, reduceri salariale etc.

6 - Revenim la Gogu. Tipul nu mai are serviciu. Primeste somaj de la stat. Stat care nu prea mai isi incaseaza banii pe impozitele de la firme, pentru ca acestea nu prea mai au bani de dat, popriri si alte alea. Dar firmele vor TVA-ul inapoi.

7 - Gogu saracu, nu mai are nici somaj pentru ca nu a gasit loc de munca nici la furnizorii de materii prime, nici la transportatori. Deci incepe sa nu mai manance asa mult. Si cum Gogu e la cura, si SC-urile cu profil alimentar sufera de foame alturi de el.

Probabil ca va ganditi, unde sunt banii? Foarte usor.

Criza economica apare, parerea mea, pentru ca banii sunt stransi in foarte putine locuri si nu circula de la persoana la persoana (fizica sau juridica).

Criza economica este de fapt un regres! Asa cum se intampla si in natura, lucrurile scapa de sub control si e nevoie de o glaciatiune sa se dea refresh la tot!

Poate gresesc, nu ma omorati :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Adrian esti mult prea departe de adevar cu exemplul tau.

Victor a explicat cel mai simplu ce inseamna criza economica. Are legatura cu Capitalul, care se compune din Activ si Pasiv. Are legatura cu banca Federala care si-a luat procentul pentru dolarul produs. Intr-o economie capitalista exista cele doua componente Bani Cash si Bani Virtuali. Cineva, la un moment dat si-a retras cash-ul de pe piata. Si se stie cine!

Vezi ca sunt multe documentare facute de profesori in Macroeconomie despre criza economica. Dupa ce vei intelege mecanismul, o sa constati ca ROMANIA nu are NIMIC legat de criza economica. Noi nu producem ca sa ne afecteze ca altii nu mai cumpara.

Orice economie (sa ma exprim artistic) functioneaza ca o masina. Exista "acceleratia" - producatorii, care fac ceva de la 0 si scot pe piata, exista "ambreiajul" - serviciile, cei care presteaza doar servicii si mai exista "Frana" - Guvernul, care apasa atunci cand simte ca unul sau altul o ia razna.... Ia ghici, care e cea mai importanta pedala la o masina?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Frana evident!

Sunt inginer IT(cel putin in devenire). Mi-am spus parerea cum vad eu ca s-a declansat parodia asta :)

Pai si atunci ... teoria regresului nu este buna?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aline asta cu frana este intr-un stat ideal, la noi nu e chiar asa, la noi se vorbea numai de crestere economica, cea mai mare din Europa, la fel cum a fost ani de zile in SUA si acum in China, economia zice asa, cresti matale mare dar si cand cazi de acolo de sus iti rupi gatul, tocmai din cauza asta cresterile economice mari trebuie franate putin, mai bine cresti 10 ani cate 1% decat 10% intr-un an, multi inca nu inteleg asta .

Si mai este o chestie, cum naiba functioneaza chestia asta cu criza cand in toata europa scad preturile iar la noi cresc, pai ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa nu uitam in ce a constat cresterea economica la noi, in bani adusi de capsunari si-n credite de consum luate cu buletinul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa nu uitam in ce a constat cresterea economica la noi, in bani adusi de capsunari si-n credite de consum luate cu buletinul.

Gandeste-te ce era daca nu exista nici macar asta :))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Exista solutii inteligente care ar putea fi aplicate, pacat ca nu vrea nimeni sa le aplice....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now