Posted 20 May 2010 · Report post Sal.Am o intrebare cu privire la rugina.Pe al meu volvo 440 am 2 puncte care nu vor sa iasa de nici o culaore.1 la aripa spate stanga si a 2a la luminile de la nr de inmatriculare dreapta.mentionez ca au cam 0,5-1cm patrat si mie frika ca or sa se extinda.Am dat cu smirghel decapant grund si vopsea.de 2 ori peste amandoua ,de amanoua ori a iesit de dedesupt.Daca am omis vreun procedeu sau vreo substanta ce trebuia aplicata va rog sami ziceti.2.La oala de la roata de rezerva(situata in portbagaj) tabla a inceput sa se fisureze,lucru cudat ptr ca nu e ruginita!!!.sa o inlocuiesc sau sa iau alta(presupunand ca gasesc la dezmembrari) Share this post Link to post Share on other sites
Posted 20 May 2010 · Report post Este o solutie, feruginol ii zice, se aplica cu pensula si transforma rugina intr-o chestie gri care se poate chitui/slefui/vopsi. Sau cauta asa ceva http://www.fertan-shop.de/, sunt o gramada de produse de la alte firme. Share this post Link to post Share on other sites
Posted 20 May 2010 · Report post Exista o solutie pe care am luat-o de la Practiker (o sticluta mica de vreo 100-150 ml si care costa cam 32 de lei) care opreste raspandirea ruginii si o transforma in metal - nu mai retin numele, era neamteasca in orice caz! Functioneaza foarte bine, am testat-o si chiar asta face: prin reactii electro-chimice rugina se transforma in ceva asemanator cu zgura ramasa dupa sudura. Share this post Link to post Share on other sites