D5

Sa nu ne uitam valorile

36 posts in this topic

L-am cunoscut personal pe A.Paunescu si cu bucurie subscriu ultimelor trei mesaje !! Cred ca se poate sterge acest nume de pe acest topic.

Nu vreau sa fiu rau, dar nici acel primar din Pitesti nu-si are locul aici. Pacat de topic !!!!!!!

Edited by DragosGD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu zic s-o tai Iuli pe Ana Blandiana ( de pe lista ! )

Iata ce scria in anii de trista amintire :

Partid

Candoarea mi-a-nflorit în ochi definitiv

Cu-ntâiul plâns în curtea şcolii sub castani

Când clasa mea primea cravata roşie festiv,

Şi sufeream respinsă grav de colectiv

Că nu-mplinism încă nouă ani.

Candoarea mi-a crescut de-atuncea dureros,

Cu braţul ridicat deasupra frunţii mult,

Simbolizând că viaţa-mi va fi socotită mai prejos

Decât tulburătorul luptelor tumult,

Că niciodata n-am să mă separ orgolios

De imnul colectiv şi luminos.

Candoarea scrijelată de mâna ta lucid

În ochii mei, dramatic deschişi spre mâna ta,

Oricâte maluri s-ar sedimenta,

Nu-mi vor putea-o şterge.

Candoarea ca un zid

Va măsura maturitatea mea, Partid.

(Almanahul "Luceafărul", 1983)

Odă

Slavă neamului acesta

Vremurilor noastre slavă!

Slavă erei ce se naşte

Duşmănită şi grozavă;

Slavă robului de veacuri

Care n-o să fie rob;

Slavă ţării ce înalţă

O şesime de pe glob;

Slavă!

Slavă fericirii

Vremii viitoare slavă;

Slavă lumii ce se naşte

În aceasta oră gravă;

Slavă anului acesta

Ce-a ucis în colb milenii;

Şi de flăcări, ca drapelul,

Slavă veşnica lui Lenin!

(Almanahul "Luceafărul", 1983)

Share this post


Link to post
Share on other sites

si labis a calcat gresit. si, probabil, TOTI au calcat gresit. ca oameni unii nu sint valori. nichita adormea beat pe trotuar.

noi vorbeam de valoarea lor in poezie. de valoarea lor de amplitudine nationala.

unde paunescu e junior mic. n-as fi avut , dpdv al poeziei, nimic cu paunescu, indiferent daca il lingea in "fund" pe ceausescu sau nu. daca ar fi fost POET l-as fi respectat ca POET.

ca oameni , nu ma intereseaza. niciunul !

vezi cum de "manelim" ? ce legatura are omul cu poetul ? ce, e preot ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

...

un comunist ramane un comunist, si cel mai bun comunist e unul mort... murimi-ar toti cati mai sunt machinegun.gif

...

Ca fapt divers: dacă s-ar face acuma un sondaj de opinie în țara asta, n-aș garanta că n-ar fi preferat comunismul în locul democrației.

... Paunescu a fost poetul partidului si atat .

Sunt un pic mai în vârstă decât tine, ce-i drept nu cu mult dar, suficient încât să-mi aduc aminte cum era prin anii 1988 (când eram în clasa a VIII-a) și vedeam seara tinerii pe la scările blocurilor cum cântau acompaniați la chitară, versurile lui Păunescu. În acele momente era în primul rând poetul poporului.

Share this post


Link to post
Share on other sites

L-am cunoscut personal pe A.Paunescu si cu bucurie subscriu ultimelor trei mesaje !! Cred ca se poate sterge acest nume de pe acest topic.

...

Nu l-am cunoscut personal. Am fost însă la câteva spectacole de ale sale unde comportamentul său mi s-a părut dictatorial. Probabil ne hipnotiza și din cauza asta îi urmăream spectacolele din picioare chiar dacă aveam bilet cu loc, pentru că nu vedeam de cei care nu mai apucaseră bilete cu loc și se călcau în picioare pe culoarele din săli. După spectacole stăteam cu orele la coadă să-i cumpărăm muzica, muzică pe care încă o ascult cu aceeași plăcere... de fapt, nu pot descrie sentimentele, nu găsesc corespondent în exprimare. Una din melodiile preferate compuse de Adrian Păunescu este cea interpretată de Emeric Imre și se numește ”Nebun de alb”:

Share this post


Link to post
Share on other sites

spiritul de turma. pling toti, pling si io. la toti le place , imi place si mie.

toti cumpara , cumpar si io. vax . manelism pre democratic.

non valoare rumegata ! nelule, as fi avut alta parere despre tine , insa nu ma lasi....(te cred ca esti sincer. asta ma face sa ma indoiesc de gusturile tale !)

apropos : e vreo diferenta de principiu intre manelisti si paunescu ? nu este. toti cauta un "multumesc" !

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Nelu : " ...Ca fapt divers: dacă s-ar face acuma un sondaj de opinie în țara asta, n-aș garanta că n-ar fi preferat comunismul în locul democrației. ...."

In romanica banana nu exista democratie ! e o dictatura a "partidelor", care sunt, toate la un loc pcr; sigur, cei 4,5 milioane fosti membri (pcr a fost ca marime

al doiilea partid comunist din europa) si urmasii lor ar avea un cuvant in acel sondaj, ca si pensionariil, dar si cei care ar fi fericiti sa munceasca conf. cu : "noi ne facem ca muncim, ei se fac ca ne platesc ..."

in ce-l priveste pe AP, a fost un ratat ca poet, a dat-o pe politica, lingau de funduri ceausiste, un despot la spectacolele regizate de el si un profitor nemernic, ca si vadim, eugen barbu si alti culturnici ....

Share this post


Link to post
Share on other sites

... stăteam cu orele la coadă să-i cumpărăm muzica, muzică pe care încă o ascult cu aceeași plăcere...

...Una din melodiile preferate compuse de Adrian Păunescu este cea interpretată de Emeric Imre și se numește ”Nebun de alb”:

Nelu sa nu te superi pe mine dar asta cu "compozitorul Adrian Paunescu" este de rasul lumii. Pentru tine AP este si "valoare" si "compozitor". Din pacate nu a fost nici una, nici alta !!!! A fost un versificator *, un fel de Fernando de la Caransebes cu minunata lui piesa "M-am casatorit...cu ligheanu.... si fereastra ". In general poeziile lui AP nu au o valoare literara, sunt doar niste rime cu puternice conotatii sentimentale. Un har mai mult decat necesar pentru el, ca sa-l ridice in slavi pe Ceausescu.

*VERSIFICATÓR, -OÁRE, versificatori, -oare, s. m. și f. Persoană care face versuri sau transpune ceva în versuri. ♦ Poet minor (la care meșteșugul de a face versuri este mai evident decât inspirația poetică). – Din fr. versificateur, lat. versificator, -oris.

Share this post


Link to post
Share on other sites

o persoana, din punctul meu de vedere, cu o logica de fier.<br>&nbsp;o persoana care a murit tinara.&nbsp;&nbsp;tinjesc inutil spre simplitatea - ca rasad - si incisivitatea gindirii ei.<br>o valoare, un barem, o provocare pentru mine . si , pentru mine, o persoana care ma face si acum sa-mi fie rusine de mine insumi. pacat ca nu mai poate fi atins.<br>un intelectual nascut. o cultura blinda cu iz paternal. un exemplu greu de urmat.<br>ca om , nu ma intereseaza. si nici nu-l cunosc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am avut si avem multe valori din pacate insa nu este la moda sa fii valoare ci sa ai valoare sau sa ai talent cum zice melodia lu` Sorinel Pustiu .

Daca ne uitam inapoi o sa observam ca majoritatea valorilor noastre s-au stabilit in afara tarii, enumar doar cativa: Constantin Brancusi, Mircea Eliade si George Enescu.

La fel de bine mai pot enumera si pe Eminescu, care o mare parte din viata si-a petrecut-o in afara tarii, de fapt ca toti cei enumerati mai sus si-a facut studiile in afara tarii sau a trait mult in afara tarii.

Concluzia este una singura, valorile au parasit tara si vor parasii tara in continuare, acest loc numit Romania nu este capabil sa-si pastreze valorile, sa vedem cine ramane sa stinga lumina, daca o sa fie cineva capabil sa stinga lumina. sad.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now