Guest

Casa din lemn

66 posts in this topic

In acest topic , vreau sa aud parerile voastre , atat cele avizate cat si cele neavizate.

Voi ruga pe toti cei care stiu , care se ocupa , sau care stiu pe cineva care se ocupa sa imi dea informatii.

Vreau sa imi construiesc o casa din lemn , informatii  nu am prea multe , decat ce am citit pe ici pe colo cu tovarasu' gugle.

Detine cineva o astfel de locuinta ?

Ma tenteaza foarte mult cele executate din busteni , desi nu as zice nu nici celor executate din prefabricate.

In Bucuresti preturile firmelor ce executa astfel de locuinte is destul de ridicate , si nu stiu nici calitatea lucrarii cat de "ca la carte" este. Asa ca , rog pe toti cei care vor sa ma ajute cu sfaturi , numere de telefoane ...link-uri ...etc sa o faca aici

Va multumesc .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Parere neavizata: nu ma ocup de constructii (de case/blocuri), nu am facut scoala de specialitate. Dar, is superbe casele din lemn: arata altfel, miros altfel, suna altfel decat blocurile noastre. Din pacate nu stiu sa fie la noi mesteri care sa prelucreze lemnul ca sa te tine x zeci de ani :(. Ma refer sa te tina fara probleme, fara sa scartaie peste 2-3 ani ca lemnul s-a mai uscat intre timp; lemnul sa fie tratat cu ce si cum trebuie sa nu ti-l manance rozatori si alte nevertebrate. Recomandarea fiind (din partea unei cunostine neamt): adu-ti materiale & muncitori din Canada: aia au traditie si know-how sa le faca. Sigur, toti zic ca-s cei mai buni, dar ... sper ca nu te-am descurajezat.

P.S. sper sa nu imi vada mesajul unchiul meu, ca ma executa!

P.P.S. si eu tot din lemn vreau sa-mi fac casa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai vezi ca e domnul Alin Buga ( mai cunoscut in ultimul timp ca Sepia  ;)), care se ocupa de asa ceva.

A avut de curand o emisiune la Prima TV in doua episoade, tocmai despre case din busteni.

Si pe mine ma bate gandul, dar trebuie sa-mi fac curaj ! Mai ales ca nu-mi mai place in Bucuresti... Mi s-a acrit de aglomeratie, de nesimtire si de ... unii concitadini :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Un raspuns neprofesional ci format doar din observatii personale.

Casa facuta din busteni pare a fi mult mai ok decat cele din prefabricate.

Sunt mai calduroase si mult mai rezistente chiar si in timp....

Daca lemnul este intretinut, nu are motiv sa se strice.

Casa strabunicilor are 100 de ani si inca e in picioare cu intretinere 0. A fost lasata de izbeliste in ultimii 20 de ani insa acoperisul fiind ok, e inca in picioare.

Daca folosesti si stejar.... un lemn cu esenta foarte tare, iar daca e uscat abia mai poti sa bati un cui in el....  e si mai bine. De altfel stejarul nici nu mai prea lucreaza daca a fost uscat corect

Problema o sa fie cu interioarele. Lemnul o sa lucreze toata viata  sau macar o buna perioada. Trebuie de altfel sa fie foarte uscat si uscat in conditii nu de "meseriasii" din romania. Deci o sa iti crape rigipsul

Un om care lucreaza in lemn stie despre ce e vorba.

Eu as recomanda din busteni. Cele din prefabricate.... nu stiu cum se comporta peste 10 ani mai ales bradul care.....   este o esenta moale si mai putin densa.

Eu stiu ca bradul se foloseste in zone umede si pe perioada f scurta pentru ca nu se umfla chiar daca intra apa in el, se usuca repede si este usor.

Se folosea, inainte, in galeriile din minele de extractie minereuri pentru calitatile mai sus mentionate.

Se fuge insa de stejar pentru ca: e un copac care creste greu, si daca e uscat.... se prelucreaza greu. Este de altfel si greu la cantar. Iti spun asta pentru ca faceam scanduri si lanteti (sunt patratii aia de 2,3 cm) cu bunicul.

Mai sunt si alte esente de lemn poate si mai bune dar nu le cunosc proprietatile.......

Parerea mea ca e prea scump sa faci o casa din prefabricate folosind lemn de brad.... cred ca doar 20 de ani te va tine dupa care apar problemele.

Repet e doar o parere personala si sincer. Profesionistii ma vor ataca imediat :))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neavizat:

O chestie de stil..nu merge facuta (casa)la Bucuresti.Casele de genu,merg bine la munte sau deal.In nici un caz in Bucuresti.

Busteni+piatra.Inca o chestie...trebuie lacuita si o data la 3-4 ani (parca)trebuie raschetata si relacuita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

slaut,

am am facut casa pe structura metalica acun 3 ani, am comparat si cu lemnul si am vorbit cu multe persoane care vand case pe lemn si nu am fost incantat de idee in conditile in care materialele sunt uscate in mod industrial si tratate superficial.

cunosc o persona cu foarte foarte muti bani are casa de vacanta pe langa resedinta de la Izvorani a lui Irinel, au trecut 5 ani de cand a facut casa si acum schimba 40 % din lemn, sa crapat foarte tare si nu mai prezinta siguranta.

un simplu exemplu de tratare la lemn:

import din Suedia pentru marfa stiuvuita pe EUR palet un palet costa 10 eur. cat lemn crezi ca se foloseste/. sau mai bine zis 70% din valoarea paletului este tratarea pentru export. un palet netratat costa 2.5 - 3 eur.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu anul trecut mi-am construit casa. Am optat pt structura metalica pt ca era cea mai usoara disponibila. Am mai ridicat un etaj peste cea existenta. Lemnul era de 4 ori mai greu. Daca nu era acesta problema probabil optam si eu pt lemn. Am auzit si eu f multe pareri ca lucreaza in timp si tot timpul ai de retusat la interior. Ma gandesc ca daca ai sa gasesti lemn de buna calitate si tratat corespunzator nu vad ce probleme ar fi.

Oricum iti doresc succes si sa te inarmezi cu multi nervi. :)

Orice intrebari sunt binevenite. Si eu am pus la randul meu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mao, de curiozitate cu cine ai facut mansarda si de la cine ai luat structura ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Structura am luat-o de aici din Cluj de la o firma Alumsteel si executia a facut-o tot o firma. Cei cu executia stau mai prost la finisaje dar in mare ii ok

Ceva poze

post-1681-12877886854784_thumb.jpg

post-1681-12877886857437_thumb.jpg

post-1681-12877886859903_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danyx iei frumusel un DRAC LA CUTIE (dar sa fie rece ) si incepe Alin sa-ti spuna ce si cum despre casele de lemn ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am facut instalatia electrica la o casa din panouri de lemn prefabricate. Parter si etaj cu amprenta de 140mp locuibili. Firma care a ridicat-o avea hala unde intai trata lemnul impotriva tuturor daunatorilor iar la sfarsit il ignifuga. Abia apoi ansambla panourile. Tipul pentru care era casa lucreaza in asigurari, si a dorit o casa ecologica. Eu am contracte cu mai multe firme care construiesc mansarde din lemn pe blocuri, dar doar una lucreaza cu materiale de calitate, asa ca mare grija pe cine alegi, la fel cum trebuie sa ai mare grija si la cel care iti executa instalatia electrica. Trebuiesc respectate strict normativele daca nu vrei sa obtii un mare foc de tabara( Doamne fereste!). Succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heh...bun subiect ;D

In domeniu...

Danyx, casele din lemn sunt numite constructii usoare. Costurile sunt ridicate pentru o astfel de locuinta. Nu poti ridica o casa din busteni in Bucuresti, de ce?

1. In primul rand nu iti da voie SIT-ul!!!

2. In al doilea rand nu iti da voie clima (variatiile de temperatura)!!!

3. In al treilea rand, iti trebuie extra izolatie si cate un aer conditionat in fiecare incapere (inclusiv in bai, ca sa nu ai surprize ;D)

4. Lemnul trebuie tratat periodic, altfel imbatraneste (apar carii, putrezeste, lucreaza, s.a.m.d)

5. Legat de prefabricate si ai bani de asa ceva, nemtii sunt "the best" in domeniul asta...noi romanii, stim sa lasam lemnul inca sa se usuce la soare ;D

In mare, am vorbit mai pe intelesul tau, dar daca vrei, intram in detalii adanc ;D...am un film cu ridicarea unei constructii de genul asta...sa iti faci o idee cam cum ar trebuii sa se lucreze la o astfel de locuinta ^-^

Share this post


Link to post
Share on other sites

@DANYX

poti sa dai o privire si aici. Am vazut o prezentare a lor si se pare ca sunt profesionisti in ceea ce fac.

http://www.doxargrup.ro/

Bafta !

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ agr ......multam , sigur am sa te sun sa imi explici mai bine ce si cum , atat cat se poate la telefon .

Mai astept si alete pareri atat pro cat si contra . Trebuie sa mentionez ca m-am orientat spre acest gen de casa deoarece am inteles ca si costurile sunt mai mici , posibil sa ma insel . Din cauza asta cer pareri si sfaturi .

Aproape ideal pt mine ar fi ca , aceasta casa sa aibe 4 dormitoare , 1 living ( nu foarte mare) 2 bai si o bucatarie.

Vreau sa fie fara etaj , dar sa am posibilitatea in viitor sa mai fac o camera la mansarda .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bravo Danix ! De la  doxar poti primii multe informatii ! Nu e rau daca atunci cand le trimiti o scrisoare de intentie , sa le spui ca ai aflat de ei de la TV (caci asta e sursa , nu?) de la emisiunea CASA CONSTRUCTIE & DESIGN si siteul www.casacd.ro .

Totodata , iti mai reconand inca o firma cu traditie in constructia caselor din lemn sau pe structura de lemn , si anume ....BIANCA INTERNATIONAL , www.casebianca.ro .

Acestia din urma lucreaza case in regim ...UZINAT , folosind sistemul MiTek si pentru asta e indicat sa  vizitezi site`ul www.mitek.ro ,unde vei vedea cat de repede se ridica o casa din lemn  daca in prealabil a fost ....uzinata !

Sistemul MiTek este indicat macar pentru sarpanta casei(acoprisul) caci dispun de un soft de proiectare astfel incat spatiul .....podului casei poate fi locuibil si foarte usor de compartimentat , neexistand stalpi centrali .

Si.... nu in ultimul rand ..... nu uita ! In acea casa pe care vrei sa o construiesti vei trai tu si familia ta ........! Numai de voi depinde rezultatul final !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se mai intampla , Danix`ule ! dar mai ai inca o emisiune despre casele din busteni rotunzi !

Si ...in viitorul cat mai apropiat vom urca pe site si alte emisiuni ce au fost prezentate de curand , emisiuni ce trateaza acelasi subiect , CASE DIN LEMN

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heh...bun subiect ;D

In domeniu...

Danyx, casele din lemn sunt numite constructii usoare. Costurile sunt ridicate pentru o astfel de locuinta. Nu poti ridica o casa din busteni in Bucuresti, de ce?

1. In primul rand nu iti da voie SIT-ul!!!

2. In al doilea rand nu iti da voie clima (variatiile de temperatura)!!!

3. In al treilea rand, iti trebuie extra izolatie si cate un aer conditionat in fiecare incapere (inclusiv in bai, ca sa nu ai surprize ;D)

4. Lemnul trebuie tratat periodic, altfel imbatraneste (apar carii, putrezeste, lucreaza, s.a.m.d)

5. Legat de prefabricate si ai bani de asa ceva, nemtii sunt "the best" in domeniul asta...noi romanii, stim sa lasam lemnul inca sa se usuce la soare ;D

In mare, am vorbit mai pe intelesul tau, dar daca vrei, intram in detalii adanc ;D...am un film cu ridicarea unei constructii de genul asta...sa iti faci o idee cam cum ar trebuii sa se lucreze la o astfel de locuinta ^-^

@ agr ....ce mama naibi e ala SIT ?? ???

in al 2-lea rand ....am inteles ca din contra in casele de lemn aerul conditionat devine mai mult o optiune si nu o necesitate ca in cazul constructiilor clasice(beton, caramida, bca) , iar ca variatii de temperatura la fel , am inteles ca lemnul "stie" sa regleze cel mai bine .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danyx, daca vrei sa iti faci o casa in primul rand trebuie sa ne raportam la sit (dupa cum zicea si Agr350r).

Primul pas pentru asta e sa iti scoti certificatul de urbanism (aici primaria iti va da toate informatiile necesare referitor la ce ai voie si ce nu ai voie sa construiesti in locul respectiv, inclusiv toate avizele de care ai obligatoriu nevoie pentru autorizatia de construire).

S-ar putea sa nu ai voie sa faci pe structura de busteni in locul respectiv si discutam degeaba de ea.

Alegerea structurii implica mai multe aspecte: costuri, estetica, durabilitate, eficienta in consumul de energie etc...

Trebuie sa iti stabilesti prioritatile si sa vorbesti cu un arhitect care sa te ajute sa iti alegi o solutie care sa le impace pe toate si care sa se incadreze binenteles in buget.

Referitor la casele de lemn si cele din zidarie e foarte discutabil. O casa buna din busteni te va costa garantat mai mult decat una la fel de buna din zidarie.

ps: sit = terenul pe care vrei sa iti construiesti casa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am facut o instalatie electrica intr-o casa de busteni dar nu m-a impresionat deloc(in unele locuri se vedea afara printre busteni).Am vazut-o si dupa izolarea interioara si montarea rigipsului si deja acesta era crapat la inbinari.In exterior au ramas bustenii care erau foarte crapati si asta dupa ce au fost tratati de furnizor cu "nu stiu ce".

Share this post


Link to post
Share on other sites

tu vrei casa DIN LEMN sau PE STRUCTURA DE LEMN?

ai zis ca vrei sa-i poti face mansarda,mai de gind sa mai faci un bebe?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now