Posted 4 Dec 2010 · Report post Salut, am si eu o problema la ambreiaj la un volvo 850. Trebuie schimbate garniturile si nu reusesc sa scot doua sigurante, ca sa ajung la garnituri. Exista vreo scula speciala, sau ceva cu care sa pot scoate sigurantele?(see atach). Ma poate ajuta cineva...un sfat, o idee, orice. Share this post Link to post Share on other sites
Posted 4 Dec 2010 · Report post din cite am vazut eu nu. este capsulat pistonul din habitaclu,doar celui de la cutie i se poate schimba garnitura. asta am vazut eu ,dar poate fi si altfel. Share this post Link to post Share on other sites
Posted 5 Dec 2010 · Report post din curiozitate am desfacut burduful de cauciuc sa vad sigur ce este acolo. -cu un cleste de sigurante (cel cu virfurile ascutite)am impins agrafa ce tine tija dar nu am reusit sa scot pistonul di cartusul de plastic,deci siguranta se scoate dar nu stiu pistonul daca merge. daca nu poti ai de gasit doua pompe la mine. 0767671303 Share this post Link to post Share on other sites
Posted 5 Dec 2010 · Report post din curiozitate am desfacut burduful de cauciuc sa vad sigur ce este acolo. -cu un cleste de sigurante (cel cu virfurile ascutite)am impins agrafa ce tine tija dar nu am reusit sa scot pistonul di cartusul de plastic,deci siguranta se scoate dar nu stiu pistonul daca merge. daca nu poti ai de gasit doua pompe la mine. 0767671303 salutare, vreo idee ce implica inlocuirea pistonului ala? cica zice un mecanic ca ar trebui sa scoti abs-ul si tot ce ii prin fata (nu prea am inteles ce treaba are abs-ul cu ambreiajul si de asta intreb aici sigur avem oameni mai priceputi pe forum) Share this post Link to post Share on other sites
Posted 5 Dec 2010 · Report post cel mai ''cald eveniment''l-a avut spranta(prietenul lui matrixxx)el va poate spune operatiunea mai in detaliu. eu am desfacut 2 850-uri din bara in bara si pot spune ca cel mai usor si fara prea mari eforturi este urmatoarea manevra: -se scoate siguranta care tine pompa de ambreiaj legata de pedala de ambreiaj -se scoate filtrul de aer pentru ca sub el se afla o prindere a conductei de ambreiaj intr-o cochilie de plastic -se desfac cele doua suruburi aflate in habitaclu(sub bord surub de 8 si cap de 12) -se trage tot ansamblul in interiorul masinii(sub bord)suficient cit pot fi facute unele operatiuni fara a demonta abs,motor,punti,bord, etc. eu asa vad cel mai usor mod de a desface ambreiajul de la pedala la cutie. Share this post Link to post Share on other sites
Posted 5 Dec 2010 · Report post cel mai ''cald eveniment''l-a avut spranta(prietenul lui matrixxx)el va poate spune operatiunea mai in detaliu. eu am desfacut 2 850-uri din bara in bara si pot spune ca cel mai usor si fara prea mari eforturi este urmatoarea manevra: -se scoate siguranta care tine pompa de ambreiaj legata de pedala de ambreiaj -se scoate filtrul de aer pentru ca sub el se afla o prindere a conductei de ambreiaj intr-o cochilie de plastic -se desfac cele doua suruburi aflate in habitaclu(sub bord surub de 8 si cap de 12) -se trage tot ansamblul in interiorul masinii(sub bord)suficient cit pot fi facute unele operatiuni fara a demonta abs,motor,punti,bord, etc. eu asa vad cel mai usor mod de a desface ambreiajul de la pedala la cutie. Multumesc pentru informatii Share this post Link to post Share on other sites
Posted 7 Dec 2010 · Report post acuma am alta problema nu reusesc sa scot teava de metal din pompa imi trebuie o cheie speciala sau o "tehnica" speciala? Share this post Link to post Share on other sites
Posted 7 Dec 2010 · Report post acuma am alta problema nu reusesc sa scot teava de metal din pompa imi trebuie o cheie speciala sau o "tehnica" speciala? Share this post Link to post Share on other sites
Posted 8 Dec 2010 · Report post Mi se pare ca trebuie scoasa "sarma" de langa teava . Dar ce te-a determinat sa ajungi la concluzia ca s-a dus pompa ? Share this post Link to post Share on other sites
Posted 8 Dec 2010 · Report post Mi se pare ca trebuie scoasa "sarma" de langa teava . Dar ce te-a determinat sa ajungi la concluzia ca s-a dus pompa ? mecanicul care a venit si a vazut masina si cum scot "sarma" aia? Share this post Link to post Share on other sites
Posted 8 Dec 2010 · Report post Sincer este prima oara cand aud asa ceva Cum se scoate .. nu stiu ... studiaza . Share this post Link to post Share on other sites
Posted 10 Dec 2010 · Report post Mi se pare ca trebuie scoasa "sarma" de langa teava . Dar ce te-a determinat sa ajungi la concluzia ca s-a dus pompa ? salutare, poti te rog sa fii un pic mai explicit? cu "sarma" respectiva ma refer. multumesc Share this post Link to post Share on other sites