Roberto

Ce metoda de incalzire?

9 posts in this topic

Am incalzire in casa pe gaz prin convectoare, mai putin in baie unde nu am convector ca cica din anumite motive de siguranta nu merg cele de camera asa ca folosesc un radiator dinacela electric dar care incalzeste greu desi e cel mai puternic pe care l-am gasit in supermarket-uri.

Am observat acele radiatoare ce au aparut mai nou cu halogen si cele pe ulei\elctrice ! Imi poate spune careva din voi care se pricep care e cel mai fiabil si cu cel mai mare randament dintre solutiile astea de incalzire ? Electric normal, cu haloge, cu ulei ? Altele ?

Multumesc anticipat !

Randamentul cel mai bun il ai folosind convector electric, eu iti recomand TESY ca raport calitate pret .

Alea pe ulei iti spun din experienta ca nu sunt bune,consuma cat pe masa iar dupa ceva timp(in jur de 1 an)daca ai ''norocul'' poate sa bubuie tot uleiul din ele.Not a nice picture,belive me!

Cele pe curent vorba lui Adrian cam zapacesc contorul.Cel mai indicat mi se pare acele arzatoare pe gaz,sunt si sub forma unei mini sobite,dar sunt(sau erau nu mai stiu sigur daca se gasesc)si murale,de pus pe perete.Aspectul fiind cam acelasi ca al unui radiator dinacela cu halogen,dar la dimensiuni mai reduse.It's up to you!

Tinand cont ca vorbim de baie, probabil suprafata si volum mai mic, iti recomand un panou radiant infrarosu.

Eu am unul pe care il folosesc cu succes in baie.

Tinand cont ca vorbim de baie, probabil suprafata si volum mai mic, iti recomand un panou radiant infrarosu.

Eu am unul pe care il folosesc cu succes in baie.

Pe alea le exclud pentru ca sunt prea scumpe ! Sau de care vorbesti tu ? Nu de alea cu preturi in Euro ? :lol:

Randamentul cel mai bun il ai folosind convector electric, eu iti recomand TESY ca raport calitate pret .

Cumva stii si cum se calculeaza in functie de marimea incaperii ? :lol:

Exact . Panoul Radiant este cel mai cel ... Am un client care comercializeaza asa ceva si el zice ca vinde destul de multe .. Sunt niste chinezarii oricum .

pe gaz nu ai voie cu nimic in baie

poti pune ceva electric

eu i-ti recomand una bucata femeie gonflabila:blink: :blink::lol::unsure:

Calcul : w / mc ; in functie de loc se recomanda 40 w / mc la ses si in orase si 50w / mc la munte;

evident, se ia in calcul si existenta termopanelor sau nu; cu termopane e bun calculul de mai sus,

fara, e bine sa se adauge in plus 10w / mc (si pt cine are nevoie si chestia aia gonflabila biggrin.gif)